eur:
401.33
usd:
366.31
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

Így bukott le az év legszemtelenebb bankrablója - képek

Napszemüvegben és baseball sapkában rontott a bankfiókba a támadó. Késsel fenyegetőzött, elvett 2500 eurót, majd távozott. Eddig ez egy hétköznapinak tekinthető bankrablás. Ami azonban ezután történt, az vagy felülmúlhatatlan szemtelenségre, vagy példátlan hülyeségre vall.

Az augusztus 10-én, a bajor Röttingenben regisztrált rablás után a rendőrség nyilvánosságra hozta a biztonsági kamera felvételeit, valamint a tettes személyleírását: " A férfi elkövető körülbelül 185 centiméter magas, 20-25 év körüli, fekete, rövid hajú. Németül beszél, dél-bajor akcentussal." Hozzáteszik még, hogy gyalog menekült, több száz eurónyi zsákmányával.

És hogy miként reagált a szökevény a körözésre? Emailt küldött a rendőröknek, valamint a Mainpost és a Bild című lapok szerkesztőségének, mégpedig raeuber.von.roettingen@web.de (magyarul. a.rottingeni.rablo@web.de) email címről!

Ebben többek között helyesbítette a személyleírását, ("Kérem, én 19 éves és 193 cm magas vagyok, bajor akcentus? Württembergből származom!"), illetve a zsákmány mértékét (2500 euró), és elárulta, hol parkol a meneküléshez használt autója.

Továbbá ekképpen gúnyolódott: "Nem gyalog távoztam, hanem négy keréken, ülve. Ennyire szakszerűtlen a rendőrség munkája!"

Azért a nyomozók, miután egy würtzburgi parkolóház legfelső emeletén megtalálták a meneküléshez használt piros Mercedes 190E-t, azonosították a tulajdonost, a 19 esztendős, künzelsau-i (Baden-Württemberg tartomány) David S.-t.

Aki az emailben leírtak szerint, miután a parkolóban hagyta az autóját Berlinen keresztül Hamburgba utazott, mégpedig InterCity-vel, amelynek járatszámát szintén megírta a rendőröknek.

Bízva abban, hogy a nyomozók nem találják meg így zárja a levelét: "Csak hogy tudják: Hamburg nagy város!"

A jelek szerint azonban nem elég nagy. Kedden délután a nyomozók a német kikötővárosban, a hírhedt Reeparbahnon őrizetbe vették az önérzetes bankrablót.

A szemtelen email részleteit itt, a Bild képes tudósítását itt tekintheti meg!

Címlapról ajánljuk
Christian Lindner FDP-elnök: bátorság kell a következtetések levonásához, ha a koalíció eléri a lehetséges határokat

Christian Lindner FDP-elnök: bátorság kell a következtetések levonásához, ha a koalíció eléri a lehetséges határokat

A főszereplők közül lassan egyedül Olaf Scholz kancellár bízik abban, hogy mandátuma végéig, azaz a jövő őszi parlamenti választásokig hatalmon marad az általa vezetett hárompárti kormánykoalíció. A Zöldek Pártja a rohamos tekintélyvesztés miatt súlyos vezetési válsággal küzd, a koalíció legkisebb pártjában, az FDP-ben pedig immár a parlamenti jövő a tét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Gyenge hét után próbálnak javítani az amerikai tőzsdék

Gyenge hét után próbálnak javítani az amerikai tőzsdék

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×