INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Születésnapi ajándéka mentette meg a miniszter életét

Infostart / InfoRádió
A barátnőjétől kapott fejlámpa mentette meg egy ausztrál miniszter életét. Tim Holding, a victoriai kormány idegenforgalmi tárcájának vezetője három napot töltött egyedül a vadonban, mire a légi mentők rátaláltak.

Barátnőjétől kapta 37. születésnapjára azt a fejlámpát Tim Holding, amely megmentette az életét: Victoria állam kormányának idegenforgalmi minisztere a Feathertop-hegyen végezte volna, ha a fény nem vezeti a nyomára a légi mentőket.

A politikus szombaton egyedül indult az 1922 méter magas, felhőkbe burkolózó, havas csúcs meghódítására, ám útban lefelé megcsúszott egy jeges részen, eltévedt, ráadásul kificamodott a bokája. Rövidesen néhány másik túrázóval találkozott, akik egy rövid beszélgetés után tovább indultak, mert úgy gondolták, Holdingnak nem lesz baja.

A miniszter nagyjából tudta, merre kellene mennie, ám ahelyett, hogy visszamászott volna az útig, úgy döntött, inkább tovább csúszik lefelé, és előbb-utóbb újra megtalálja az ösvényt, végül azonban egy rekettyésben kötött ki. Sikerült továbbindulnia, ám hamarosan ráesteledett, így kénytelen volt sátrat verni és ismét a szabadban éjszakázni.

Holding másnap, hétfőn aztán továbbállt a szálláshelyéül szolgáló tisztásról. Addigra már rengetegen keresték a földön és a levegőben egyaránt, végül pedig egy helikopter legénysége vette észre az ajándékba kapott fejlámpája fényét.

A politikus, miután találkozott aggódó szeretteivel, elárulta: a második éjszakán az segítette át, hogy egy hatalmas pizzára gondolt. Barátnője, Ellen Whinnett - aki végső soron megmentette az életét - a kórházban aztán az óhajtott eledellel lepte meg.

A címlapról ajánljuk