eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Évente négy hónap a tévé és a monitor előtt

Naponta tíz órát néznek tévét, illetve bámulják a monitort a brit gyerekek - derült ki egy új felmérésből, amelynek eredménye megdöbbentette a szakértőket.

Csak az amerikai gyerekek néznek hosszabb ideig tévét, ülnek többet a monitor előtt és bűvölik egyéb elektronikus kütyüiket a brit fiataloknál, akik egy új felmérés szerint naponta 9 órát és 54 percet, vagyis egy évben négy hónapot töltenek ilyesmivel.

A szakértők szerint ez rendkívül veszélyes, hiszen megnő az esélye annak, hogy a mozgásszegény életmód asztma kialakulásához és elhízáshoz vezet, de akár az agy elülső területe, a prefrontális kéreg is károsodhat.

A legtöbbet - 3 órát és 44 percet - a számítógéppel molyolnak a hét és 16 év közöttiek, míg a tévét átlagosan 2 óra 43 percen át nézik. A felmérésben részt vevő háromezer gyerek azt is elárulta, hogy elveszettek érezné magát a különféle elektronikus játékszerek nélkül. Legtöbbjük gyakori fejfájásról is beszámolt.

Címlapról ajánljuk

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×