eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A munkáját is elveszíti az elítélt Sas József

Jogerősen egy év, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre és 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Mikroszkóp Színpad igazgatóját a Fővárosi Ítélőtábla. Budapest humán várospolitikai főpolgármester-helyettese az InfoRádiónak azt mondta, amint kézhez kapják a jogerős ítéletet, megszüntetik Sas József munkaviszonyát.

Horváth Csaba, Budapest humán várospolitikai főpolgármester-helyettese a színigazgató elítélés kapcsán az InfoRádiónak elmondta: a Mikroszkóp Színpadot fenntartó önkormányzatnak meg kell várnia az írásos ítéletet.

Akkor viszont nincs más megoldás, mint közös megegyezéssel megszüntetni Sas József munkaviszonyát, majd a lehető legrövidebb időn belül pályázatot írnak ki a színház vezetői posztjára - tette hozzá.

Sas Józsefet tavaly márciusban első fokon a Fejér Megyei Bíróság mondta ki bűnösnek adócsalás vádjában, a Fővárosi Ítélőtábla gyakorlatilag változatlanul hagyta a megyei bíróság döntését.

Az ügyészség többrendbeli adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt 2005-ben emelt vádat a művész ellen.

A 2004-ben lefolytatott nyomozás alapján Sas József 1997-ben színlelt megállapodást kötött vádlottársával az adófizetési kötelezettség kikerülésére, így 1998 és 2001 között mintegy 35 millió forintot nem fizetett be adóként, emellett 7 millió forint egészségügyi hozzájárulással és 4 millió forint tb-járulékkal is adós, azaz összesen 46,1 millió forinttal rövidítette meg az államot.

Tavaly az első fokon eljáró Fejér Megyei Bíróság négyrendbeli adócsalás bűntette miatt mondta ki bűnösnek a bíróság. Társát szintén felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Sas József akkor az utolsó szó jogán ártatlannak vallotta magát. Azt mondta: ez az egész ügy arra jó, hogy egy közismert embert meghurcoljanak.

A humorista ügyvédje védence felmentését kérte a bíróságtól, szerinte ugyanis a vád nem állja meg a helyét. Zamecsnik Péter úgy véli: már elévültek azok az okiratok, amelyekkel a humorista bűnösségét bizonyítani akarják.

Akkor a vádhatóság súlyosbításért fellebbezett, ezért folytatódott másodfokon a per.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×