eur:
385.33
usd:
354.99
bux:
67993.68
2024. május 21. kedd Konstantin

Szenzációs eset: egy hét különbséggel fogantak meg az ikrek!

Olyan különbözően fejlődött anyjuk méhében két iker, hogy az orvosok szerint egy hét különbséggel fogantak meg. Alison és Stephen Jenningsnek azt mondták, hogy a már öt hónapos lányok, Grace és Lana esetében egy nagyon ritka jelenségről van szó: az egyik magzat csak jóval később, azután fogant meg, hogy a másik már fejlődött.

Az essexi pár akkor szembesült ezzel, amikor a kórházban megtudták, hogy az egyik magzat valamivel kisebb, mint a másik. Ez már csak azért is ritka, mert amikor egy nő teherbe esik, a szervezete nem termel több petesejtet. A házaspárnak már van egy négyéves fia, Nathan.

Alison terhessége nem volt zökkenőmentes, és 37 hetes terhesen tüdőgyulladást kapott, így férje kórházba vitte. Az orvosok úgy döntöttek, megindítják a szülést. A megszületett lányok tíz napot inkubátorban töltöttek.

Ilyen esetből csak alig néhányat ismer az orvoslás története, és akkor is maximum 24 óra a különbség a két magzat megfoganása közt, nem öt nap.

Címlapról ajánljuk
A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.

Itt a jegybank kamatdöntése

Keddi ülésén 50 bázisponttal, 7,25 százalékra mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Virág Barnabás: Nincs hová sietnünk a kamatcsökkentésekkel

Virág Barnabás: Nincs hová sietnünk a kamatcsökkentésekkel

Mai ülésén újabb fél százalékponttal mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, ezzel 7,25%-ra mérséklődött az irányadó ráta. A döntés mögötti megfontolásokról és a kilátásokról Virág Barnabás MNB-alelnök beszélt. A jegybank kommunikációja nem sokat változott április óta, továbbra is a nagy óvatosságot hangsúlyozza, amivel próbálja elvenni a viszonylag lendületes kamatvágások élét. Virág Barnabás a második félévre vonatkozóan igen óvatosan fogalmazott, csupán azt hangsúlyozta, hogy "nincs hová sietnünk", vagyis a második félév várhatóan jóval kisebb lazító lépésekez hoz majd.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×