eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Nem hamisítvány a skót várban készült szellemfotó? - Nézze meg!

Skóciában valaki készített egy fotót egy középkori várromban, amin egy különös alak látszik. Jelenlétére nincs magyarázat. A képet a szakértők szerint nem manipulálták.

Egy érdekes kép miatt nyomoznak a szakértők Skóciában: ez 14. századi várrom egyik rácsos ablakában mintha egy szellem jelent volna meg. A képen az látszik, hogy a Tantallon vár ablakának rácsából mereven bámul kifelé valaki.

A Tantallon vár, amely egy erőd romja, a 14. században épült Skócia keleti partjainál, egy sziklás területen, közel Észak-Berwickhez. A várnak nincs alkalmazottja, főleg nem jelmezes, márpedig úgy tűnik, az alak korhű ruhát visel. A szakértők megerősítették, hogy a képet nem manipulálták, az nem trükk, nincs rajta nyoma digitális beavatkozásnak.

A vizsgálat vezetője, Richard Wiseman, aki nem hisz a szellemekben, úgy nyilatkozott: "Bizonyosan nagyon érdekes jelenséggel álluink szemben. Három szakértő is megerősítette, hogy nem használtak Photoshopot a fénykép készítői".

Christopher Aitchison, a fotó készítője azt állította, senkit nem akart a képen szerepeltetni, és nem is látott senkit, aki bekerülhetett volna az objektív látókörébe. A különös alakot csak otthon fedezte fel.

Wiseman professzor, aki a Hertfordshire-i Egyetem pszichológusa, és számos tanulmányt írt már a természetfelettiről, egy hónapja indított nyomozást az ügyben.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×