eur:
392.87
usd:
366.09
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Buddha és Jézus is ukrán volt?

Egy ukrán tudós ukrajnai helységnevekből vezette le Buddha ukrán eredetét. Szerinte az egyiptomiaknak és Jézusnak is köze van Ukrajnához.

Valerij Bebik ukrán tudósnak feltett szándéka, hogy hatalmas művében bemutassa az ukránok szerepét a világ alakulásában - írja az Undock.eu. Bebik, aki egyébként az Ukrán Politikatudományi Egyesület igazgatója, kétségtelenül nagy fába vágta a fejszét, még akkor is ha errefelé Kelet-Európában nem ritkák a hasonló próbálkozások. A kis, vagy függetlenségüktől sokáig megfosztott népek nagy emberei előbb-utóbb találnak valamit, ami azt bizonyítja, hogy népük valaha hatalmas és fontos volt, esetleg a világtörténelem bölcsőjét ringatta. A hazai sumér-elmélet, vagy a románok géta-dák elmélete is ebbe az irányzatba tartoznak - miért lenne ez másként az önazonosságukat lázasan kereső ukránoknál?

Bebik szerint számos nyelvi és szimbolikus bizonyíték van arra, hogy a mai Ukrajna területén volt a kultúra bölcsője. Még manapság is létezik egy népcsoport Ukrajnában, amely a Budin nevű törzsre vezeti vissza magát. Olyan helységnevek viselik a törzs nevét, mint Buda, ebből kifolyólag teljesen egyértelmű, állítja Bebik, hogy Buddha e törzsből származott. Az már majdnem evidencia, hogy az egyiptomiak is a mostani ukrán területekről vándoroltak délre: ezt a piramisok szőke, kék szemű asszonyai legalább annyira bizonyítják, mint a kopt nyelv, amely rokon az ukránnal.

És itt lép be a képbe Jézus, akiről Bebik - saját véleménye szerint - minden kétséget kizáróan bebizonyítja, hogy legalább 3000 évvel azelőtt élt, mint ahogyan a keresztények tartják, és kopt volt. Vagyis szegről-végről ukrán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×