eur:
388.7
usd:
361.71
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Több mint három kiló tócsnival győzött az evőverseny bajnoka

Több mint 3 kilogrammnyi latkeszt vagy más néven tócsnit evett meg egy New York-i evőverseny első helyezettje.

A gépészmérnöknek tanuló 23 éves fiatalember egy Long Islanden megrendezett verseny keretein belül, nyolc másodperc alatt ette meg a szám szerint 46 darab krumplis latkeszt. A tócsnihoz hasonló, burgonyából készült harapnivaló a zsidó hanuka ünnepének egyik hagyományos étele.

Pete Czerwinski állítása szerint soha életében nem evett még a krumplis hremzliként is közismert ételből, ám mostani mintegy 3 kilogrammos eredményével, még a 2006-os csúcsot, a 31 latkesz elfogyasztását is megdöntötte. A torontói származású testépítő férfi a Long Island-i Newsday napilapnak elmondta, hogy azok közé a "gépiesen táplálkozó" emberek közé tartozik, akiknek agya soha nem jelzi a telítettség érzését.

Az Association of Independent Competitive Eaters Chairman verseny második helyezettje egy brooklyni diák lett, aki 29 darabot habzsolt be a krumplis latkeszekből.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×