eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

"Madeleine halott"

A nyomozás korábbi vezetője biztos abban, hogy a tavaly májusban Portugáliában eltűnt Madeleine McCann már nincs életben, és legfeljebb a holttestét találhatják meg. A tiszt azután nyilatkozott, hogy leszerelt a rendőrségtől.

A 48 éves Goncalo Amaral öt hónapon keresztül vezette a Praia da Luz-ban eltűnt Madeleine McCann utáni nyomozást, és azt követően váltották le, hogy élesen bírálta a brit rendőröket. A tiszt úgy vélte, hogy a brit nyomozókat túlságosan befolyásolta a McCann-szülők véleménye és az általuk indított sajtókampány.

A rendőrtiszt 28 éves szolgálat után hétfőn adta le szolgálati fegyverét és jelvényét. Azt ígéri, hogy amint jogilag lehetségessé válik, kiadja az esetről írt könyvét, amelyről nem nehéz megjósolni: bestseller lesz. A portugál főügyész korábban úgy nyilatkozott, hogy az üggyel kapcsolatos adatok titkosítását már júliusban feloldhatják.

Leszerelése után Goncalo Amaral már szabadon nyilatkozhatott az üggyel kapcsolatos véleményéről. Ezt kihasználva kijelentette: biztos benne, hogy a kislány meghalt, és legfeljebb a holttestét találhatják majd meg.

A portugál sajtó kedden arról adott hírt, hogy a rendőrség hamarosan lezárja a nyomozást az ügyben, és csak akkor veszik ismét elő az esetet, ha új információ kerül a birtokukba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×