eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Megkötözték, megszurkálták a diákokat, majd rájuk gyújtották a lakást

Két tehetséges francia diák összeszurkált, megkötözött, elszenesedett holttestére bukkantak a rendőrök egy kiégett londoni lakásban. A fiatal férfiak a londoni Imperial College-ban tanultak cserediákként.

Július végén utazott volna haza három hónapos szakmai gyakorlatáról a két tehetséges francia diák, Laurent Bonomo és barátja, Gabriel Ferez; a fiatalok holttestére vasárnap éjjel találtak rá a rendőrök egy kiégett délkelet-londoni lakásban.

A nyomozókat is megdöbbentette, micsoda kegyetlenséggel végeztek a két fiúval. "Egész pályafutásom alatt nem láttam ilyen iszonyú sebeket" - mondta Mick Duthie főnyomozó, hozzátéve: nemcsak őt, hanem kollégáit is nagyon megviselte a tetemek látványa.

A két 23 éves fiatalember - akiket haláluk előtt megkötöztek, majd 250-szer fejen, nyakon és mellkason szúrtak - holtteste azután került elő, hogy a tűzoltókat lakástűzhöz hívták a Sterling Gardenshez vasárnap késő este. A szemtanúk szerint gyújtogatás történt, robbanás is volt.

A rendőrök még nem tudják, ki lehet a felelős a gyilkosságokért, ám tanúk arról számoltak be, hogy azidőtájt, amikor a lángok felcsaptak a lakásban, az épületből egy fehér bőrű fiatal férfit láttak elrohanni. A nyomozók nem zárják ki annak lehetőségét, hogy a két, a londoni Imperial College-ben tanuló fiút megkínozták, mielőtt megölték.

Laurent Bonomo és Gabriel Ferez a legrangosabb francia műszaki iskola, az École Polytechnique egyik tagintézményében végzett kitűnő eredménnyel. Az intézmény szóvivője közölte: a diákok generációjuk legragyogóbb elméi közé tartoztak.

A két fiú kevesebb mint 24 órával azután halt meg, hogy a brit fővárosban halálra késelték az egyik tévésorozat, az EastEnders egyik szereplőjének 16 éves öccsét. Ben Kinsella az elmúlt hetekben Londonban tomboló erőszak tizenhetedik áldozata volt.

Címlapról ajánljuk
Így lehet leleplezni a hazudozókat – segítenek a CIA és az FBI módszerei

Így lehet leleplezni a hazudozókat – segítenek a CIA és az FBI módszerei

Bárki kiképezheti magát „emberihazugság-detektornak” vagy legalábbis megtanulhatja pontosabban észrevenni, ha valaki nem mondja el a teljes igazságot. Ezt állítják az amerikai FBI és más biztonsági szolgálatok szakértői, akik szaktudásukat különböző nagyvállalatoknak is felkínálták. Mire kell figyelni, hogy fülön csíphessük a füllentőt?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
10 egyszerű trükk a hétköznapokra, amivel jobban érezheted magad a bőrödben

10 egyszerű trükk a hétköznapokra, amivel jobban érezheted magad a bőrödben

Vannak egyszerű praktikák, amivel a mindennapokban is tehetünk a mentális egészségünkért – emelte ki cikkében a National Geographic a napokban ünnepelt Mentális Egészség Világnapja alkalmából. A mentális állapotunk alapvetően befolyásolja munkahelyi teljesítményünket, különösen a Covid-járvány óta egyre többször bukkan fel a közbeszédben a kiégés fogalma, amikor a mentális kimerülés már fizikai tüneteket is okoz, és ennek a fordítottja is igaz, a munkánk jelentős hatással lehet a mentális egészségünkre. A tudományos lap 10 egyszerű trükköt mutat be, amivel viszonylag könnyen, pszichológus és hónapokig tartó sabbatical nélkül mi magunk is fenntarthatjuk a mentális egészségünket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×