eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

A kórház folyosóján haldoklott, a kutya se törődött vele - megrázó videó

Tudomást sem vettek egy haldokló nőről az egyik New York-i kórház dolgozói. Mire ellátták volna az asszonyt, már nem lehetett visszahozni az életbe. A 49 éves asszony akkor már 24 órája várt, hogy ágyat kapjon a pszichiátrián.

Videó is készült annak a nőnek az utolsó órájáról, aki egy kórház folyosóján lehelte ki a lelkét. A felvételen jól látszik, ahogy Esmin Green székébe süppedve ül, majd a földre zuhan a brooklyni Kings County Hospital sürgősségi pszichiátriai osztályán.

A videó tanúsága szerint a padlón heverő nő szenvedése betegtársait sem érdekelte, később egy ápoló és egy biztonsági őr is elsétált mellette anélkül, hogy megpróbálta volna felsegíteni.

Percek múltán egy újabb őr tolt széket a kamera látóterébe, megállt, néhány pillanatig nézte a nőt, majd továbbállt, de többször is visszatért és ránézett a betegre, oda azonban nem ment hozzá.

A nőről csak akkor vettek tudomást a kórházban dolgozók, amikor egy másik beteg jelezte, hogy valami nincs rendben vele, de már késő volt: a 49 éves Esmint nem tudták újraéleszteni.

Sőt, az orvosok állítólag megpróbálták meghamisítani a róla szóló információkat: azt írták, hogy "éber volt" abban az időpontban, amikor a kamera felvétele egyértelműen mutatta: a nő a földön feküdt, a lába pedig rángott. A kezelési lapja szerint 20 perccel később "csendben ült a váróban", pedig addigra már halott volt.

Disznóól

A kórház elbocsátotta a pszichiátriai osztály vezetőjét, a biztonságiak főnökét és az ügyeletes orvost, míg egy őrt és két nővért felfüggesztettek.

A jamaikai Esmin Greent június 18-án hajnalban vitték be a New York-i kórházba, mert elmezavartól szenvedett és nyugtalan volt. A mentők otthagyták a sürgősségi osztályon, valószínűleg felügyelet alatt, hogy várjon, amíg ágyat szereznek neki. Már csaknem 24 órát töltött ott, amikor rosszul lett és meghalt.

A kórház pszichiátriai osztálya ellen több mint egy évvel ezelőtt már indult per, egy civil szervezet fordult bírósághoz az ott tapasztalt, méltatlan körülmények miatt. Szerintük a részleg "mocskos" volt, és inkább engedély nélküli házfoglalók tanyájának tűnt, mint egészségügyi intézménynek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
2025-ös hosszú hétvégék és ünnepnapok: itt az év legfontosabb táblázata

2025-ös hosszú hétvégék és ünnepnapok: itt az év legfontosabb táblázata

2025 ünnepnapok terén is tervezést igényel, ezért ideje ismét szemügyre venni az év legfontosabb táblázatát, amely segítséget nyújthat a szabadnapok 2025-ös megtervezésében. Összeszedtük, mikor lesznek ünnepnapok és hosszú hétvégék 2025-ben, illetve mikor esnek ünnepnapok 2025-ben hétvégére. Hány háromnapos és négynapos hosszú hétvége lesz? Hányadikára esnek a húsvéti ünnepek? Milyen napokra esik karácsony 2025-ben? Itt minden kérdésre választ találsz, ami 2025 ünnepnapjait és 2025 hosszú hétvégéit illeti.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×