eur:
399.36
usd:
363.81
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány

Beperelte az HBO-t a Pokol Angyala

Beperelte az HBO-t a Pokol Angyalai motoros banda egykori tagja: Sonny Barger azt állítja, hogy a tévétársaság lenyúlta élete történetét.

Kizárták a készülő sorozatból, miután annak néhány részletét meg akarta változtatni: ezt állítja Sonny Barger, a Pokol Angyalai motoros banda egykori tagja a múlt héten benyújtott bírósági keresetében. A férfi szerint az is különös, hogy a készülő, 1% című sorozat sztorija feltűnően hasonlít az élettörténetére.

A kereset szerint Sonny Barger eredetileg a 20th Century Foxnak adta el önéletrajza megfilmesítésének jogát, a stúdió pedig Michael Tolkint kérte fel, hogy írjon belőle forgatókönyvet. Az egykori motoros azt állítja, hogy Tolkin megkapta néhány novelláját is egy képzeletbeli motoros bandáról, amelyeket aztán, közösen, az HBO-nak adtak el.

Lenyúlták?

Az HBO később szintén Michael Tolkinhoz fordult, hogy dolgozza ki a sorozat forgatókönyvét, a társaság azt azonban nem ismerte el, hogy Sonny Bargernek köze van az anyaghoz. A férfinak felajánlották ugyan, hogy tanácsadóként részt vehet a munkálatokban, Barger ezt visszautasította.

Később arról volt szó, hogy az egykori Angyal szerepelhet a sorozat bevezető epizódjában, ő játszhatja a "Főnök" karakterét, az elképzelt banda, a Death Rangers vezérét, ám meghallgatására végül nem került sor.

Sonny Barger szerint a "Főnök" az ő jól ismert beceneve volt motoros körökben, ráadásul a sorozat készítői a film színhelyéül az Arizona állambeli Carefreet választották, amely meglehetősen közel esik ahhoz a városkához, ahol a férfi ma él.

Barger azt szeretné, ha a bíróság elismerné: az 1% az ő és Michael Tolkin közös alkotása, tiltsa meg a sorozat eladását vagy sugárzását, valamint, hogy ítéljen meg számára kártérítést.

Az HBO a tervek szerint pénteken kezdi a sorozat bevezető részének forgatását. A filmbeli motoros banda vezetőjét Capnek hívják majd, a forgatás helyszínét pedig egy másik arizonai városba tették át.

Ki is az öreg motoros?

Sonny Barger volt annak a Pokol Angyalai-csapatnak a vezetője, amelyet a Grateful Dead zenekar 1969-ben felkért, hogy szervezze meg egy altamonti fesztivál biztosítását, amelyen fellépett a Jefferson Airplane és a Rolling Stones is. Az ingyenes show végül káoszba torkollott: a motorosok, akik ittak és drogoztak a koncertek alatt, félbe fűrészelt dákókkal próbálták megrendszabályozni a közönséget.

A verekedésben sok néző megsérült, négyen meghaltak. Egyiküket, Meredith Huntert, amiért pisztolyt húzott elő, az egyik Angyal, Alan Passaro megkéselte. A férfit később bíróság elé állították az ügyben, de felmentették a vád alól.

Címlapról ajánljuk
Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Mintegy négyezer kisboltot zártak be Magyarországon 2023 második félévében. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta az InfoRádióban, hogy a diszkontüzletek akcióikkal elszipkázzák a vásárlókat a kisebb szakboltoktól, melyek üzemeltetői egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a magas bérleti díjak és a közterhek kigazdálkodása miatt. Neubauer Katalin arról is beszélt, hogy sok esetben annyira kevés marad az árrésből, hogy inkább a vállalkozók is úgy döntenek, alkalmazottként folytatják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Ma reggel Ázsiában többnyire negatív hangulatot figyelhetünk meg, a hongkongi Hang Seng index közel 6 százalékkal került lejjebb, miután a várakozásokkal ellentétben nem jelentett be újabb ösztönző intézkedéseket a kínai kormány. Ezt követően Európában is lefordultak a tőzsdék, noha meglepetésszerű pozitív adatok érkeztek reggel a német gazdaságból. Az amerikai részvénypiacon azonban már emelkedés bontakozott ki, miután az olaj árfolyama nagyobbat korrigált. Ma Magyarországon a Pénzügyminisztérium szeptemberi államháztartási egyenlegéről szóló jelentése került napvilágra, amely az ország fiskális politikájának és költségvetési helyzetének állapotát tükrözi. Külföldön pedig a délutáni amerikai külkereskedelmi mérleg adatokra figyeltek a befektetők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×