eur:
394.24
usd:
370.36
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Romokban hever Michael Jackson csodapalotája - nézze meg!

Nyoma sincsen a régi csillogásnak Michael Jackson legendás birtokán, a Neverlanden. A legfrissebb képek tanúsága szerint az 1130 hektáros ingatlan úgy néz ki, mintha tornádó pusztított volna rajta, a növények haldokolnak, a híres vidámpark romokban...

Hacsak Michael Jackson (vagy helyette valaki) ki nem fizeti legalább egy részét 160 millió fontos (54,4 milliárd forintos) adósságának, jövő héten a legendás Neverland ingatlant elárverezik, ráadásul azon a Santa Barbara-i bíróságon, ahol az énekes gyermekmolesztálási pere is zajlott. Alighanem ez lenne a hanyatló karrierű egykori popkirály számára a végső megaláztatás.

Michael Jackson karrierje csúcsán, 1987-ben 11,3 millió fontért (3,8 milliárd forintért) vette az 1130 hektáros ingatlant, amiből valódi gyermekparadicsomot varázsolt - saját állatkerttel és vidámparkkal, ahol állandóan szólt a zene.

A Neverland éves fenntartási költsége elérte a 2 millió fontot (320 millió forintot), és volt olyan év, amikor 54 teljes munkaidős alkalmazott leste Michael Jackson kívánságát.

Ma már egyikük sem dolgozik a birtokon, amit jelenleg az énekes féltucat barátja és rokona próbál meg rendben tartani - az itt megtekinthető képek tanúsága szerint mérsékelt sikerrel.

Michael Jackson 2005 júliusában költözött el Neverlandből, közvetlenül azt követően, hogy a bíróság felmentette a gyermekmolesztálás vádja alól. Az énekes a Perzsa-öbölben fekvő Bahreinbe költözött.

Mivel a pop egykori királya nem fizette alkalmazottai bérét, a bíróság nem sokkal később elrendelte a birtok lezárását, Neverland pedig elkezdett pusztulni. Az egykor elefántokkal, zsiráfokkal, oroszlánokkal és majmokkal teli állatkertből elköltöztették a vadállatokat, még Michael Jackson kedvenc majma, Bubbles is egy menedékhelyen végezte.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×