INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Szupermodellek meztelen képeit árverezik el - nézze meg Ön is!

Infostart / InfoRádió
Nem mindennapi árverésre készül a New York-i Christie's aukciósház, amely ezúttal hírességek, köztük két szupermodell, Kate Moss és Gisele Bündchen meztelen képeit értékesíti.

Meztelen hírességekről készült fényképek kerülnek kalapács alá New Yorkban a Christie's aukciósház árverésén, köztük két szupermodell, a brit Kate Moss és a brazil Gisele Bündchen képeit. A fotókat Irving Penn készítette és ide kattintva Ön is megtekintheti őket.

A szakértők arra számítanak, hogy mindkét képért 30-40 ezer dollárt (5-7 millió forintot) fizet majd a szerencsés vevő. A fotók egyébként Gert Elfering gyűjteményéből származnak, amit jövő hónapban árvereznek el a Christie's-nél, a várható bevételt 4-6 millió dollárra (680 millió - 1 milliárd forintra) becsülik.

Kalapács alá kerülnek a hatvanas évek szexszimbólumáról, Brigitte Bardot-ról, valamint Richard Avedon amerikai színésznőről készített meztelen képek, csakúgy mint egy pszichedelikus fotó a Beatles-ről (utóbbi nem meztelen...).

A 49 éves Gert Elferingé egyébként az egyik legjelentősebb, 20. századi fényképeket tartalmazó gyűjtemény, olyan alkotóktól, mint Helmut Newton, Avedon, Man Ray, Robert Mapplethorpe, Guy Bourdin, Cindy Sherman, Diane Arbus és Horst P. Horst.

A címlapról ajánljuk