INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Jön a kosárszezon, most sterilizálja magát!

InfoRádió / MTI
Az Oregoni Urológiai Intézet azzal reklámozza az ondóvezeték műtéti elkötését, a vazektómiát, hogy a lehető legjobb a márciusi kosárlabda-bajnokság alatt túlesni rajta, hogy aztán a tévéközvetítéseket nézve elröppenjen a felépülés időszaka.

A rádiós reklámban az urológiai intézet azt is ígéri, hogy a pácienseknek sportmagazinokat, ingyen pizzát és - borogatás céljából - mirelit borsót is házhoz szállíttat. Az intézet szakemberei azt mondják, hogy a vazektómia után 2-4 napig tart a felépülés, bár nem mindenkinek van szüksége ennyi időre.

A kórház már számos időpontot egyeztetett a márciusi bajnokság első és második hete előtti két napra, 19-ikére és 26-ikára.

Az ondóvezeték elkötése során a herék hormontermelő funkciója nem sérül, szemben a kasztrációval, amikor a férfi heréit eltávolítják. A vazektómia után a férfi erekciós és ejakulációs képessége nem szűnik meg, de az ondó már nem tartalmaz spermiumokat, ezért a teherbeesés szinte teljesen kizárt.

A beavatkozás rutinműtétnek számít, és a legtöbb esetben ambulánsan, helyi érzéstelenítéssel végzik. Ez az egyik legbiztonságosabb sterilizációs módszer, s az Egyesült Államokban egyre népszerűbb.

A címlapról ajánljuk