eur:
393.9
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Exhumálták a negyven éve eltemetett szentet

Exhumálták Pio atya, az olaszok kedvenc szentjének testét: a Vatikán a hívek új generációinak is meg akarja mutatni az 1968-ban elhunyt szerzetest, hogy közvetlenül is fohászkodhassanak hozzá.

Negyven év után exhumálták a pugliai Santa Maria delle Grazie templom kriptájában nyugvó Pio atya holttestét.

A Vatikán azért döntött úgy, hogy áthelyezi a legnépszerűbb olasz szent maradványait, mert tartani lehetett attól, hogy a testben kárt tesz a pára.

Pio atya három rétegű koporsóját vasárnap éjjel nyolc szerzetes emelte ki a kriptából Domenico D'Ambrosio érsek jelenlétében. A vatikáni megbízott közölte: a szent teste jó állapotban van.

"Ha Pio atya megengedi, azt kell mondanom: olyan, mintha a körmeit most manikűrözték volna" - fogalmazott az érsek.

A szerzetest 2002-ben avatták szentté. Az atyát azért tisztelik sokan, mert testén vérző krisztusi sebek jelentek meg, amelyek azonban röviddel halála előtt nyom nélkül eltűntek. Most, a szerzetes testének exhumálásakor sem látták a jelenlévők a stigmák nyomait.

A Vatikán megbízásából a szerzetes testét konzerválják, hogy "a jövő hívőinek újabb generációi" is láthassák, és közvetlenül imádkozhassanak hozzá.

Sokan tiltakoznak Pio atya holttestének kiemelése ellen: szerintünk a szentet maradványait csak azért viszik át egy nagyobb templomba, hogy könnyebb legyen fogadni azt az évente hétmillió zarándokot, aki felkeresi a szerzetest.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×