INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Bátorságáért kapott kitüntetést a gyáva rendőr

Infostart / InfoRádió
Kitüntetést kapott az afganisztáni bevetésén tanúsított bátorságáért egy skót rendőr, aki korábban azért indított munkaügyi pert felettese ellen, mert félt egyedül járőrözni a skóciai Dundee utcáin.

Douglas Fisher közrendőr megnyerte azt a munkaügyi pert, amelyet felettese, John Vine ellen indított: férfi azért fordult a bírósághoz, mert úgy vélte, hogy ő és társai a dundee-i járőrmunka során az életüket teszik kockára.

A bíróság 15 ezer fontot ítélt meg a közrendőrnek, mert megalapozottnak találta azt a panaszát, amely szerint felettese veszélynek teszi ki Dundee veszélyes utcáin.

A 35 éves Douglas Fisher, aki a brit önkéntes honvédség fegyverszakértője, most az afganisztáni bevetésén tanúsított bátorságáért kapott elismerést.

"Feladatunk legnehezebb része a gyalogos járőrözés volt a városi területeken. Fura, hogy olyan képességeket kellett kifejlesztenünk a dundee-i járőrmunkára, mint amilyeneket Kabulban kellett alkalmaznunk" - mondta a rendőr.

"A különbség az a kabuli és a dundee-i, péntek esti járőrözés között, hogy Kabulban nem vagy egyedül, és állig fel vagy fegyverkezve" - tette hozzá Douglas Fisher, aki szakaszparancsnokként az Afganisztánban tartózkodó legmagasabb rangú amerikai katonai vezetőtől, Dan K. McNeill tábornoktól kapta meg az elismerést.

A tábornok szerint a skót egység "szorgalmasan, fáradhatatlanul és lelkiismeretesen" dolgozott azért, hogy stabil, biztonságos és nyugodt környezetet biztosítson Afganisztánban.

A címlapról ajánljuk