eur:
392.33
usd:
365.63
bux:
66817.98
2024. április 26. péntek Ervin

Bátorságáért kapott kitüntetést a gyáva rendőr

Kitüntetést kapott az afganisztáni bevetésén tanúsított bátorságáért egy skót rendőr, aki korábban azért indított munkaügyi pert felettese ellen, mert félt egyedül járőrözni a skóciai Dundee utcáin.

Douglas Fisher közrendőr megnyerte azt a munkaügyi pert, amelyet felettese, John Vine ellen indított: férfi azért fordult a bírósághoz, mert úgy vélte, hogy ő és társai a dundee-i járőrmunka során az életüket teszik kockára.

A bíróság 15 ezer fontot ítélt meg a közrendőrnek, mert megalapozottnak találta azt a panaszát, amely szerint felettese veszélynek teszi ki Dundee veszélyes utcáin.

A 35 éves Douglas Fisher, aki a brit önkéntes honvédség fegyverszakértője, most az afganisztáni bevetésén tanúsított bátorságáért kapott elismerést.

"Feladatunk legnehezebb része a gyalogos járőrözés volt a városi területeken. Fura, hogy olyan képességeket kellett kifejlesztenünk a dundee-i járőrmunkára, mint amilyeneket Kabulban kellett alkalmaznunk" - mondta a rendőr.

"A különbség az a kabuli és a dundee-i, péntek esti járőrözés között, hogy Kabulban nem vagy egyedül, és állig fel vagy fegyverkezve" - tette hozzá Douglas Fisher, aki szakaszparancsnokként az Afganisztánban tartózkodó legmagasabb rangú amerikai katonai vezetőtől, Dan K. McNeill tábornoktól kapta meg az elismerést.

A tábornok szerint a skót egység "szorgalmasan, fáradhatatlanul és lelkiismeretesen" dolgozott azért, hogy stabil, biztonságos és nyugodt környezetet biztosítson Afganisztánban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×