eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Nem fogdoshatják büntetlenül férfiasságukat az olaszok

A férfiak nyilvános helyen nem érinthetik meg nemi szervüket - határozott az olasz legfelsőbb bíróság. Aki mégis így tesz, bírságra számíthat.

Sok olasz férfi, ha elhalad mellette egy halottas kocsi, vagy komoly betegségekről beszélget valakivel, megragadja nemi szervét: a babona szerint ez segít, hogy kivédjék a gonosz tekintetét.

Hiába ősi a babona, az olasz legfelsőbb bíróság szerint a férfiaknak nem szabad megérinteniük a nemi szervüket akkor, amikor azt más is láthatja.

Egy 42 éves comói férfit nemrégiben 200 euróra (52 ezer forintra) bírságoltak, és ki kellett fizetnie az ezer eurós perköltséget is, amiért "leplezetlenül megérintette férfiasságát a ruháján keresztül".

A férfi ügyvédei azzal védekeztek, hogy kliensük csupán egy "berögzült, önkéntelen mozdulatot" tett, mivel kényelmetlenül érezte magát munkásoveralljában, ám a bíróság szerint, amit tett, az "az illem ellen való".

A testület indokolása szerint mindenkinek tartózkodnia kell attól, hogy ilyen, az illemszabályokat potenciálisan sértő mozdulatot tegyen: ha egy férfinak meg kell érintenie a nemi szervét, várjon, míg olyan helyre ér, ahol nem láthatják, de leginkább, otthon csináljon ilyesmit.

Az olaszok között sok a babonás; ott a leginkább a 17-es számtól tartanak, meg a gyász színeitől, lilától és a feketétől. A férfiak ügyelnek arra is, hogy sose hagyják kalapjukat az ágyon: oda teszi fejfedőjét az a pap is, ha az utolsó kenetet adja fel.

Sok olasz hord egy különleges amulettet, a szarv alakú "corno"-t, amely ugyancsak mágikus védelmet ad a gonosz tekintete ellen. Ugyancsak erre jó, ha kezük mutató- és kisujjával szarvakat formálnak.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×