eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Életfogytiglant kaptak a Helyszínelőkön nevelkedett gyilkosok

Életfogytiglani börtönre ítéltek azt a két brit férfit, akik megölték féltestvérüket, majd a holttestet megcsonkították, végül a nyomokat a népszerű amerikai televíziós sorozatban, a Helyszínelőkben látott módon próbálták eltüntetni.

A 35 éves Andrew Scanlan megcsonkított holttestére 2006-ban bukkantak rá. A férfi kezét és fejét levágták.

A gyilkosság elkövetése miatt a két testvér, Mark Baigent és James Baigent, valamint egy társuk, Jeff Woods élete hátralévő részét börtönben tölti - döntött a cambridge-i bíróság. James Baigent feleségét, Charlotte-ot bűnrészesség miatt ítélték el, de a büntetés mértékéről később döntenek.

A két testvér és féltestvérük között akkor romlott meg a viszony, amikor 1998-ban Andrew Scanlan bejelentette a rendőrségnek, hogy Mark Baigent rablást követett el. A férfit akkor börtönbe zárták.

A kegyetlen bosszú nyolc évvel később jött el: a két fivér azzal hívta el magához a 35 éves férfit, hogy anyjuk végrendeletéről egyeztessenek. Ekkor azonban leütötték, majd leszúrták, végül fejét és karjait levágták. A maradványokat két különböző sírba temették el.
A fivérek a nyomokat a Helyszínelők című amerikai sorozatban látott módon próbálták eltüntetni, ám ez korántsem volt tökéletes - közölte az ügyész.

Az elkövetők különleges, a rendőrség által használt eszközökkel távolították el testükről a rostokat és az idegen DNS-t, ám végül társuk, Jeff Woods a rendőrök kikérdezése nyomán megtört, és bevallott mindent.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×