eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Személyvonat ütközött kamionnal - képgaléria

Helyreállt a vasúti forgalom kedden a délutáni órákban Rábapatonánál, ahol egy személyvonat kamionnal ütközött össze a vasúti átjárónál, s a kamion vezetője megsérült.

Stöckert Dávid, a GYSEV Zrt kommunikációs vezetője elmondta: sebességkorlátozás nincsen a vasúti pályán, a deformálódott síneket ugyanis sikerült helyreállítani. Néhány perces késésekre azonban számítani kell a kedden utazóknak Győr és Sopron között.

A vasúti fényjelző készülék működött, pirosat jelzett, a kamion sofőrje mégis behajtott az átjáróba - közölte a helyszínelést követően a rendőrség. A kár meghaladja a 200 millió forintot - mondta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Kocsis Tünde alezredes közölte: a Sopron felől Győr irányába közlekedő GYSEV személyvonat elkapta és szétszakította a kamion hátsó tengelyét. Az alváz a bal árokba, a fülke az úttestre csapódott. A pótkocsi az úttest jobb oldalán felborult. A jármű 55 éves vezetője az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérüléseket szenvedett. A vonat utasai közül senki nem sérült meg.

Ugyanakkor a néhány éve vásárolt villanymozdony üzemképtelenné vált és megsérültek a sínek is. A kamionban a becsült kár négymillió forint.

A kamion vezetőjével szemben közlekedés biztonsága elleni bűntett megalapozott gyanúja miatt vizsgálat kezdődött. Ennek három évig terjedő szabadságvesztés a büntetési tétele - közölte a sajtóreferens.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×