eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Meghalt az utas, mert nem volt oxigén a palackban

Meghalt egy utas az American Airlines légitársaság egyik gépén. A nő rosszul lett, ám az utaskísérő előbb nem akart, később pedig nem tudott oxigént adni neki, és újraéleszteni sem sikerült.

A 44 éves Carine Desir pénteken Haitiről tartott haza, New Yorkba, ám rosszul lett a repülőgépen, miután elfogyasztotta ebédjét; erre az utaskísérő vízzel kínálta.

A nő állapota nem javult, néhány perccel később már nehezen vette a levegőt, így oxigénmaszkot kért, ám az utaskísérő ezt kétszer is visszautasította.

Az egyre rosszabb állapotban lévő Carine Desir azért könyörgött rokonainak, hogy ne hagyják meghalni.

Viselkedése miatt több utas is zúgolódni kezdett, mire az utaskísérő tanácsot kért a pilótafülkéből, és végül vitt Carine Desirnek egy oxigéntartályt, amely azonban üres volt.

A repülőn két orvos és két nővér is utazott, ők egy másik palackot is megpróbáltak működésbe hozni, ám abban sem volt oxigén.

Az eszméletét vesztett nőt a padlóra fektették, az egyik nővér megpróbált szívmasszázst alkalmazni nála, eredménytelenül. Előkerült valamilyen orvosi eszköz is, valószínűleg defibrillátor, ám a szemtanúk elmondása szerint az sem működött.

"Képtelen vagyok elhinni, ami a repülőn történt. Carine nem tudott felállni, és semmi nem működött" - mondta könnyeivel küszködve Antonio Oliver, aki végül arra kérte a pilótát, hogy szálljon le, amint tud, hogy kórházba vihessék a rokonát.

A pilóta beleegyezett, hogy Miami felé fordul - ami 45 percnyi repülőútra volt -, Carine Desir azonban néhány perccel később meghalt.

"Az utolsó szavai ezek voltak: nem kapok levegőt'" - emlékezett vissza Antonio Oliver.

Carine Desirt az egyik orvos még a fedélzeten holttá nyilvánította, testét a gép elejébe vitték, a padlóra fektették és letakarták.

Az American Airlines szóvivője és a nőt holtnak nyilvánító orvos még nem szólalt meg az ügyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×