eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Hárommilliót fizettek az elnöki hajfürtért

Tizenhétezer dollárért, azaz hárommillió forintért cserélt gazdát az Amerikai Egyesült Államok első elnöke, George Washington egy hajfürtje. Feltételezések szerint a hajdarabot 1837-ben, a politikus földi maradványainak exhumálásakor vágták le.

Eladták az Egyesült Államok első elnöke, George Washington egy hajfürtjét. Az eladó Christa Allen philadelphiai ügyvéd, aki édesapjától kapta a hajfürtöt tartalmazó medaliont. A vevőről csak annyit lehet tudni, hogy richmondi.

Christa Allen felvilágosította a potenciális vevőket, hogy Washington hajfürtje az idők során többször gazdát cserélt. A Montgomery-megyei Történelmi Társulat azonban, megvizsgálva az eladó által feltárt bizonyítékokat, hitelesnek ismerte el a hajfürtöt.

Jamie Bates, az aukciót szervező Thomson and Riley cég tulajdonosa legkevesebb 75 ezer dollárra (13 millió forintra) számított, bár mint az árverés előtt hangoztatta, soha korábban nem árulta George Washington hajfürtjét, így nem tudhatja, hogy mekkora keletje lesz.

Feltételezések szerint a hajfürtöt 1837-ben vágták le, amikor az első amerikai elnök földi maradványait exhumálták.

Címlapról ajánljuk
Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×