eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

"Amit önök hulladéknak hívnak, abból mi ízletes ételt készítünk"

Megérkeztek Kínából az első szakácsok Nagy-Britanniába, hogy az olimpiai vendéglátásra készülődve elsajátítsák a brit és a nyugati konyha mesterfogásait.

A szigetországba összesen mintegy ezer szakácsot várnak, akik majd otthoni ízekkel lepik meg a világ másik feléből a 2008-as pekingi olimpiára érkező atlétákat és turistákat.

A nyugati konyha ízeibe és fortélyaiba a Jonathan Emson délkelet-angliai iskolájában tartott kurzus vezeti majd be azt a 400 kínai szakácsot, aki a nagyszabású világkonyhai továbbképző programban részt vesznek.

Az Emson-tanfolyamon csupán öt nap alatt kell elsajátítaniuk az igazi angol reggelik, ebédek, vacsorák és desszertek különféle variációit.

"Szerintem rendkívül fontos, hogy Kína eredeti nyugati étkeket ajánljon a külföldieknek. Õk erre vágynak, nekünk meg ez a kötelességünk" - magyarázta a vendégszakácsok szóvivője.

A tananyag már csak azért sem egyszerű, mert a szakácsok többsége még a fogásokhoz használt alapanyagokkal sem találkozott soha munkája során.

A képzés során is gyakran elcsodálkoztak azon, hogy az európai konyhában mi minden kerül a kukába.

"Amit önök hulladéknak hívnak, abból mi egy újabb ízletes ételt készítünk" - közölte egyikük, amikor meglátta, hogyan nyesi le a zsíros részeket a főtt sonkáról oktatója.

A tanulmányútra küldött szakácsok minden csoportja másfajta ételekkel ismerkedik meg, és hazatérve egymásnak is átadják majd a megszerzett tudást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×