eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Börtönbe vonult a Darth Vader bőrébe vágyó polgármester

Börtönbe vonult az észak-ausztráliai Darwin volt polgármestere. Peter Adamsonnak azért kell rács mögött töltenie hét hónapot, mert megfújt egy hűtőszekrényt, néhány női alsóneműt, meg egy olyan hangtorzító berendezést, amellyel a Csillagok Háborújának gonosz nagyura, Darth Vader hangját lehet utánozni.

Hiába a fellebbezés, Peter Adamsont, Darwin városának korábbi polgármesterét héthónapos börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

A politikus, amellett, hogy sikerült hivatalából ellopnia több más tárgy mellett egy hűtőszekrényt, számos ajándékutalványt is magához vett, összesen 2.758 ausztrál dollárnyi (454 ezer forint) értékben, aztán vásárolgatni kezdett. A bíróság szerint csalt a könyvelésben is.

Peter Adamson helyi idő szerint háromnegyed kilenckor sétált be a darwini legfelsőbb bíróság épületébe, ahonnan később börtönbe vitték.

A volt polgármester egyik zsákmányára, a hűtőszekrényre egy kelet-timori üzletben bukkantak rá.

A többi eltulajdonított tárgyat - a hangátalakítót, a női alsóneműket és néhány doboz hajfestéket - a rendőrök Peter Adamson otthonában és irodájában találták meg.

Címlapról ajánljuk
Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

A megtermelt élelmiszerek több mint harminc százaléka a szemetesbe kerül, miközben napjainkban már a fejlett országok szegényebb polgárai is kénytelenek lejjebb adni fogyasztásuk mennyiségéből vagy minőségéből – mondta az InfoRádióban az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője. Dexler Dóra figyelmeztetett: nem jó az sem, ha csak a spórolásra gondolunk, mert a legolcsóbb élelmiszer nem feltétlenül a legjobb minőségű.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×