eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Botrány: bemutatott a rendőri vezető a házelnöknek

Fejek hullanak az ukrán rendőrségnél egy kijevi utcán történt incidenst követően. A parlament elnöke ugyanis azt állítja, hogy egy Porsche Cayenne sofőrje beintett neki az ukrán fővárosban. A házelnök lenyomoztatta a titokzatos sofőrt, aki legnagyobb megdöbbenésére egy magas rangú rendőri vezető.

Éppen munkába tartott az ukrán parlament elnöke, amikor egy Porsche Cayenne típusú terepjáró elévágott és elállta az útját. A két autó ezt követően egymás mellett haladt tovább, amikor hirtelen a Porsche ablakát letekerték, a kinyúló kéz pedig középső ujja felmutatásával egy nemzetközileg egyezményes jelet mutatott a házelnöknek.

A politikus az incidenst követően megkérte a rendőrséget, hogy nyomozzák le a férfit, ám a hatóság nem járt sikerrel. Így aztán Arzenyij Jacenyuk saját nyomozást indított, amely meglepő eredménnyel zárult.

"Tudják, ki volt a sofőr? Az ukrán országúti rendőrség Kobra alakulatának helyettes vezetője. Egy alezredes. Három autója van: egy 200 ezer dollár (36 millió forint) értékű Porsche Cayenne, egy 100 ezer dollárt (18 millió forintot) érő Land Crusier és egy Mitsubishi" - közölte a parlament elnöke.

Az ügyben megszólalt Viktor Juscsenko elnök is: "Az ukrán országúti rendőrség vezetőjének, a Kobrát irányító helyettesének is be kell adniuk a lemondásukat. Senki sem hatalmazta fel őket az ilyen viselkedésre".

Az országúti rendőrség vezetőjét és két helyettesét már fel is mentették a munkavégzés alól. Más kérdés, hogy az ukránok aligha lepődnek meg a történteken, hiszen három éve éppen Viktor Juscsenko oszlatta fel a teljes testületet egy korrupcióellenes kampány keretében.

Címlapról ajánljuk
Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

A megtermelt élelmiszerek több mint harminc százaléka a szemetesbe kerül, miközben napjainkban már a fejlett országok szegényebb polgárai is kénytelenek lejjebb adni fogyasztásuk mennyiségéből vagy minőségéből – mondta az InfoRádióban az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője. Dexler Dóra figyelmeztetett: nem jó az sem, ha csak a spórolásra gondolunk, mert a legolcsóbb élelmiszer nem feltétlenül a legjobb minőségű.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×