eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Elítélték az ipswichi rémet

Bűnösnek találták öt nő megölésének vádjában az ipswichi rém néven elhíresült Steve Wrightot. A férfi 2006 késő őszén hat hét leforgása alatt öt prostituálttal végzett.

Az esküdtszék egyhangúlag bűnösnek találta Steve Wrightot öt prostituált - Gemma Adams, Tania Nicol, Anneli Alderton, Paula Clennell és Annette Nicholls - megölésének vádjában. Az, hogy a férfira milyen büntetést szabnak ki, pénteken derül ki.

A 49 éves Wright - bár minden bizonyíték ellene szól - azt állítja, hogy tényleg volt szexuális kapcsolata az öt nővel, de nem ölte meg őket.

A vád szerint a férfi szisztematikusan választotta ki áldozatait, hat és fél hét kellett neki, hogy mindet becserkéssze és megölje, majd a holttestüket elrejtse.

A rendőrségi nyomozás 2006 októberének végén kezdődött, röviddel azután, hogy a 19 éves Tania Nicol eltűnt. Két hét elmúltával a 25 esztendős Anneli Aldertonnak is nyoma veszett, a két eset között pedig feltűnő hasonlóságokat vettek észre a hatóság munkatársai.

Steve Wrightot azért sikerült azonosítani, mert a rendőrség adatbázisába már bekerült a DNS-mintája: még 2001-ben történt, hogy bíróság elé állt, amiért akkori munkahelye, egy szálloda kasszájából elemelt némi pénzt.

A férfit 2006. december 19-én tartóztatták le, két nappal később pedig vádat emeltek ellene.

Címlapról ajánljuk
Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

Pazarlás, élelmiszerválság, éhezés – mit tehetünk, hogyan előzhetjük meg?

A megtermelt élelmiszerek több mint harminc százaléka a szemetesbe kerül, miközben napjainkban már a fejlett országok szegényebb polgárai is kénytelenek lejjebb adni fogyasztásuk mennyiségéből vagy minőségéből – mondta az InfoRádióban az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet ügyvezetője. Dexler Dóra figyelmeztetett: nem jó az sem, ha csak a spórolásra gondolunk, mert a legolcsóbb élelmiszer nem feltétlenül a legjobb minőségű.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×