eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Nem létező rablókat kerestetett a rendőrökkel

Hatóság félrevezetése miatt eljárást indított a rendőrség egy békéscsabai férfi ellen, ugyanis a rokkant nyugdíjas férfi azt állította: kirabolták és megverték. Még az éjszaka folyamán egy hatfős nyomozócsoport kezdte meg a rablók üldözését, de rövid időn belül kiderült, hogy nincsenek is tettesek - mondta az InfoRádiónak Kunos Gyula, a Békés megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.

Nem létező rablókat kerestetett a múlt héten a békéscsabai rendőrökkel egy férfi - közölte az InfoRádióval a Békés megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.

Kunis Gyula kifejtette: az 50 éves rokkantnyugdíjas elmondása szerint egy órán át képes volt az utcán földön fekve várni, hogy valaki rátaláljon, és előadhassa az általa kitalált történetet, miszerint megverték, és elvették 15 ezer forintját.

Az 50 éves rokkantnyugdíjasra egy férfi és egy nő talált rá múlt csütörtökön Békéscsabán. A kapitányságra azonnal behívták a hat fős ügyeletes nyomozócsoportot, és a járőrök is a rablókat kezdték keresni.

Gyanús lett a rendőröknek a sztori

A férfi a támadóiról szinte egyáltalán nem tudott információt adni, éjszakai kihallgatásán csak azt mondta el, hogy miután megkapta a rokkantnyugdíját, egész délután kocsmákban italozott. Elmondása szerint este nyolc óra körül hazafelé tartott, amikor két ismeretlen megállította, és cigarettát kértek tőle, majd bántalmazták, a földre került, és végül kivették a zsebéből a rokkantnyugdíjából megmaradt 15 ezer forintját - közölte a rendőrségi szóvivő.

Kunis Gyula kiemelte: a férfit tapasztalt nyomozók hallgatták ki, akik egy idő után már nem voltak meggyőződve arról, hogy az eset valóban úgy történt, ahogy a férfi elmondta.

Végül kiderült, hogy egyszerűen játékgépbe dobálta és elitta a nyugdíját, így nem tudta kifizetni az albérletét - közölte. Kunis Gyula hozzátette: a történetet a rablókról azért találta ki, hogy a főbérlőjének magyarázatot tudjon adni arra, miért nem tud fizetni.

A békéscsabai rokkantnyugdíjasnak így az ügyészek előtt kell majd magyarázkodnia, hiszen a rendőrség a hatóság félrevezetése miatt eljárást kezdeményeznek a férfi ellen - mondta a Békés megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×