eur:
392.58
usd:
365.92
bux:
66778.48
2024. április 25. csütörtök Márk

Felfüggesztett halálbüntetés húscsempészetért

Tizenhat tobzoskát sikerült élve kimenteniük a rendőröknek a dél-kínai Kanton tartományban egy lakóházból. A ketrecekből és műanyagzsákokból kiszabadított veszélyeztetett állatokra a környéken terjengő orrfacsaró bűz vezette a hatóság embereit, akik további 37 állat tetemét a hűtőszekrényben találták meg.

A testüket borító szarupikkely miatt az emlősök között egyedülállónak számító hangyász négykilósra is megnőhet. Kínában főként a bőrükért és a tradicionális gyógyászatban betöltött szerepük miatt használják.

Az esettel kapcsolatban négy gyanúsítottat tartóztattak le - jelentette a helyi vadvédelmi hatóságot idézve az Új Kína hírügynökség.

A magányosan vadászó, főként éjszaka aktív tobzoska Afrikában és a Távol-Keleten honos. Az ínyencek szerint az állat húsa különleges csemegének számít. A pikkelyes bőréből táskát és cipőt, a hagyományos kínai orvoslásban a pikkelyekből és a vérből allergia és nemi betegségek kezelésére alkalmas szert készítenek.

A tobzoskák nemzetközi kereskedelmét 2000-ben tiltották be. Január elején a déli Fucsien tartománybeli Hsziamen városban két férfi felfüggesztett halálbüntetést kapott, mert 23 millió jüan (mintegy 565 millió forint) értékben 17 konténernyi tobzoskahúst és -pikkelyt csempészett.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×