INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Felfüggesztett halálbüntetés húscsempészetért

InfoRádió / MTI
Tizenhat tobzoskát sikerült élve kimenteniük a rendőröknek a dél-kínai Kanton tartományban egy lakóházból. A ketrecekből és műanyagzsákokból kiszabadított veszélyeztetett állatokra a környéken terjengő orrfacsaró bűz vezette a hatóság embereit, akik további 37 állat tetemét a hűtőszekrényben találták meg.

A testüket borító szarupikkely miatt az emlősök között egyedülállónak számító hangyász négykilósra is megnőhet. Kínában főként a bőrükért és a tradicionális gyógyászatban betöltött szerepük miatt használják.

Az esettel kapcsolatban négy gyanúsítottat tartóztattak le - jelentette a helyi vadvédelmi hatóságot idézve az Új Kína hírügynökség.

A magányosan vadászó, főként éjszaka aktív tobzoska Afrikában és a Távol-Keleten honos. Az ínyencek szerint az állat húsa különleges csemegének számít. A pikkelyes bőréből táskát és cipőt, a hagyományos kínai orvoslásban a pikkelyekből és a vérből allergia és nemi betegségek kezelésére alkalmas szert készítenek.

A tobzoskák nemzetközi kereskedelmét 2000-ben tiltották be. Január elején a déli Fucsien tartománybeli Hsziamen városban két férfi felfüggesztett halálbüntetést kapott, mert 23 millió jüan (mintegy 565 millió forint) értékben 17 konténernyi tobzoskahúst és -pikkelyt csempészett.

A címlapról ajánljuk