eur:
401.55
usd:
363.76
bux:
72716.32
2024. október 3. csütörtök Helga

Kiderült, miért nem bír magával Britney Spears

A bulvársajtó hónapok óta Britney Spears botrányaitól harsog, a legújabb hírek szerint az énekesnő most éppen a családja elől menekül, nehogy a családja kórházba zárassa. Pedig sürgős orvosi segítségre lenne szüksége, érthetetlennek tűnő viselkedését ugyanis egy súlyos pszichiátriai betegség: a bipolaritás okozza.

"Ha valaki mesélne nekem egy fiatal nőről, aki mutogatja magát, folyamatosan váltogatja a szexuális partnereit, erősen iszik, bizarr színekre festeti a haját, képtelen dolgozni és normális kapcsolatot fenntartani a családjával, akkor szinte gondolkodás nélkül ki merném jelenteni, hogy az illető bipoláris" - állította fel a távdiagnózist Keith Albow New York-i pszichiáter.

A bipoláris zavar - más néven mániás depresszió - súlyos, komplex mentális betegség, amelyet szélsőséges hangulatingadozások kísérnek. A betegek gyakran alkohollal vagy egyéb anyagokkal próbálják "szabályozni" a hangulatváltozásokat - figyelmeztetett a pszichiáter.

A tünetek közé tartozik még az alvászavar (a beteg nem tud elaludni, vagy ellenkezőleg: túl sokat alszik), az étvágy állandó, jelentős változása, a koncentrációképtelenség, az irracionális gondolkodás, az érzékcsalódás, az értéktelenség érzése, illetve ennek az ellenkezője: a hit abban, hogy a világ minden bajáért a beteg felelős, az ész nélküli költekezés, a játékszenvedély és a szexuális indiszkréció.

A Kevin Federline-nal kötött 2004-es házassága óta az énekesnő élete tele van hullámhegyekkel és -völgyekkel - bár az utóbbiak a meghatározóbbak. Botrányai szinte mindennaposak, gyakorlatilag le sem kerül a bulvárlapok címoldaláról.

Az énekesnőt azonban nem a bulvárlapok juttatták a szakadék szélére, a bajból pedig csak a családja segítségével lehet képes - figyelmeztetett a pszichiáter, aki szerint a rokonoknak meg kell érteniük, hogy a mániás depressziós beteg nem felelős a viselkedéséért, szavaiért és érzéseiért - mindez az állapotának a következménye.

Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×