eur:
399.68
usd:
361.96
bux:
72588.74
2024. október 3. csütörtök Helga

Összeházasodtak, mert nem tudták, hogy ikertestvérek

Nagy-Britanniában egy születésük után szétválasztott ikerpár tagjai felnőttként összeházasodtak, mert azt sem tudták, hogy rokonok. Házasságuk azonban az angol jogrend szerint érvénytelen.

Még születésük után elválasztották egymástól azt az ikerpárt, amelynek tagjai, nem sejtve szoros rokoni kötődésüket, felnőttként egymásba szerettek és összeházasodtak. A gyermekek más-más nevelőszülőkhöz kerültek, és még arról sem tudtak, hogy van egy ikertestvérük.

A fiatalok csak a házasságkötés után tudták meg, hogy vér szerinti rokonságban állnak egymással. Arról nem szólnak a hírek, hogy a pár két tagja vajon hogyan találkozott, és hogyan esett szerelembe.

Emberi jogvédők azonnal rámutattak arra: mennyire fontos, hogy a gyermekek tisztában legyenek valódi szüleik személyazonosságával. Mint mondják: mindenkinek joga van ahhoz, hogy vér szerinti felmenőinek kilétével tisztában legyen.

A probléma azonban tovább fűzhető. Egyes szervezetek azt is felvetették: azok a nők, akik spermadonor segítségével esnek át mesterséges megtermékenyítésen, szintén ismerhessék meg, valójában ki a gyermekül biológiai apja.

Címlapról ajánljuk
Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.

Már a szlovákok is menekülnek Libanonból

Kiszámíthatatlanná vált a biztonsági helyzet a közel keleten, emiatt a szlovák védelmi minisztérium is kimenekíti Libanonból a szlovák állampolgárokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×