eur:
400.4
usd:
362.91
bux:
73059.71
2024. október 3. csütörtök Helga

Anyja karmaiból mentették ki a haláraítélt medvebocsot - képekkel és videóval

Kicsit későn, de meggondolták magukat a nürnbergi állatkert vezetői, és nem engedik elpusztulni az egyetlen életben maradt jegyesmedvebocsot. Az egyik nőstény jegesmedve valószínűleg megette a utódait, a másik pedig szemlátomást nem tudja, mit kell kezdeni a kicsivel.

A nürnbergi állatkertben két nőstény jegesmedve hozta világra bocsait december végén. Az intézmény vezetői úgy határoztak: nem etetik kézzel Vera és Vilma kicsinyeit, még akkor sem, ha azokat az anyák elutasítják.

Az állatkertben kedden bejelentették: Vilma bocsai valószínűleg már nincsenek életben. A medve hétfőn alig fogyasztott a neki felkínált ételből, jól tápláltnak, mégis idegesnek tűnt - mondták a gondozók, akik nem látták vagy hallották a bocsokat, amikor anyjuk elhagyta a vackát.

Dag Encke, az állatkert vezetője szerint elképzelhető, hogy a kölykök - szerintük kettő - betegek voltak; ilyen esetekben gyakori, hogy a nőstény jegesmedvék felfalják a kicsiket.

A ragadozók megeszik utódaikat, ha azok sérülten jöttek a világra, vagy, ha a körülmények nem teszik lehetővé, hogy sikeresen felneveljék őket - mondta Dag Encke.

Vera bocsa jól van


Verát időközben látták a bocsával a gondozók és a látogatók: a pici, úgy tűnik, tökéletes állapotban van. Az anyjától azonban el kellett venni a csöppséget, mert Verának - mint a BBC honlapján megtekinthető videóból is kiderül - fogalma sem volt, mint kell kezdeni vele: többször leejtette a szerencsétlen bocsot.

A gondozók azonnal a kicsi segítségére siettek, a bocs így most már biztos kezekben van.

Az állatkertben azért döntöttek eredetileg úgy, hogy nem etetik kézzel a kicsiket, mert el akarták kerülni, hogy megismétlődjön a "Knut-mánia": akkor a berlini állatkert munkatársai etetni kezdték a kölyköt, mivel anyja elutasította.

A bocs rögtön a berliniek kedvence lett, naponta ezreket vonzott az intézménybe, és világhírűvé vált.

Nürnbergben úgy vélték: bízni kell a természetben, és el kell fogadni, hogy néha az újdonsült anyák nem végzik el a dolgukat. Mivel azonban Vera a látogatók szeme láttára ejtette le többször a nyüszítő bocsot, győzött az emberi érzés és a józan ész.

Címlapról ajánljuk

Egészen új rakétákkal támadta Irán Izraelt, de a fegyverek látványos kudarcot vallottak

Az InfoRádónak nyilatkozó Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő elmondta, hogy a még tesztelés alatt álló rakéták 12-15 perc alatt képesek elérni Izraelt. Ennél nagyobb eredményt azonban egyelőre nem tudtak felmutatni az irániak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Kivonultak az ukrán erők a fontos erődvárosból, újabb eszközzel toboroz katonákat Putyin – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Kivonultak az ukrán erők a fontos erődvárosból, újabb eszközzel toboroz katonákat Putyin – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Elfoglalta az orosz haderő a Donyeck megyei Vuhledárt. Szerdán az ukrán hadsereg is elismerte, hogy kivonultak a városból. Az egyik ukrán műveleti csoport szerint azért adták fel a stratégiai fontosságú erődvárost, mert az orosz csapatok majdnem bekerítették őket. Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta azt a törvényt, amely szerint automatikusan felmentést kap minden vád alól az, aki katonai szolgálatot vállal az orosz haderőben, miközben büntetőeljárás zajlik ellene. Szintén felmentés jár azoknak, akiket elítéltek, de még nem kezdték el letölteni börtönbüntetésüket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×