eur:
393.12
usd:
366.79
bux:
66614.89
2024. április 25. csütörtök Márk

Húsz évig volt a halálsoron: "Újrakezdem az életem"

Szabadon engedték azt a brit férfit, aki 20 évig volt a halálsoron egy amerikai börtönben.

Kenny Richey-t 1987-ben ítélték halálra egy gyújtogatási ügyben, amelyben meghalt egy kétéves kislány.

Az ügyészek szerint a férfi féltékenységből gyújtotta fel volt barátnője lakását. A brit férfi végig ártatlanságát hangoztatta, így nem ment bele abba az alkuba, hogy ismerje be a gyújtogatást, és ebben az esetben 11 éves börtönbüntetéssel megússza.

A 43 éves férfi egy ohiói börtönben várt az ítélet végrehajtására, amelyet emberi jogi szervezeteket végig elleneztek.

Az ügyben tavaly augusztusban állt be fordulat: a bíróság áttekintette az esetet, és úgy döntött, ha Kenny Richey vallomást tesz, amelyben elismeri a vétlen emberölést és a gyermek veszélyeztetését, akkor a halálos ítéletet börtönbüntetésre változtatja, és mivel már 20 évet töltött rács mögött a skót férfi, letöltöttnek tekintik a büntetést, így elhagyhatja a börtönt.

Az első meghallgatást decemberben tartották volna, de a férfi rosszul lett, így még a karácsonyt is a börtönben töltötte.

Hétfőn megjelent a bíró előtt a 43 éves férfi, és miután elismerte a vádakat, szabadon engedték.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz az első dolga, azt mondta: "keresek néhány nőt. Eggyel sem volt dolgom már 21 éve."

"Megpróbáltak megölni, megpróbáltak megtörni, és majdnem nyertek - de végül az igazság diadalmaskodott. Egész felnőtt életemet rács mögött töltöttem, és egy álom volt, hogy szabad lehetek újra" - mondta Kenny Richey, aki visszautazik Skóciába.

"Szorosan megölelem az édesanyámat, a fűben fekve fogom bámulni az eget, érezni fogom a szelet a hajamon és egy akkorát üvöltök, amelyet még nem hallottak. Ezt követően pedig újrakezdem az életem" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Erősödik a forint csütörtök reggel

Erősödik a forint csütörtök reggel

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök reggel ugyanis ismét a forinterősödésé a főszerep. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×