INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Egy ok arra, hogy ne üzekedjenek birkával

Infostart / InfoRádió
Kirúgtak két brit munkást egy amerikai cégtől, amiért úgy tettek, mintha egy birkával létesítenének szexuális kapcsolatot.

A birkát, több másikkal egyetemben egy muzulmán ünnep, az Eid Al-Addha keretén belül tervezték levágni az olajiparból élő algériai Hasszi Messzudban.

Mielőtt azonban az állatokat feláldozhatták volna, két brit férfi, úgy tett, mintha szexuális kapcsolatba került volna az egyik birkával.

A viccelődő férfiak tettét több felszolgáló és biztonsági őr is jelentette, munkáltatójuk, az amerikai Schlumberger vállalat vezetése úgy határozott, hogy elbocsátja őket.

"Azért váltunk meg ezektől a személyektől, mert viselkedésük teljes mértékben elfogadhatatlan volt" - mondta a cég szóvivője.

A helyi rendőrkapitány szerint a két férfinak nagy szerencséje van: sokkal rosszabbul is járhattak volna, hiszen ez az ünnep meglehetősen fontos a muzulmánok számára, akik akár bosszút is állhattak volna rajtuk buta játékukért.

Egy Algériában élő brit szerint ugyancsak mázlista a két fickó. Tettüket Gillian Gibbons tanárnőjéhez képest meglehetősen durvának ítélte.

A nőnek csupán annyi volt a bűne, hogy megengedte tanítványainak, hogy egy játék mackót Mohamednek nevezzenek el, mégis börtönbe vetették és korbácsolással tervezték megbüntetni.

A címlapról ajánljuk