eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Szépek és nagyon gazdagok - a tíz legjobban kereső színésznő listája

A The Hollywood Reporter szokásos éves listája szerint idén Reese Witherspoon volt a legjobban kereső színésznő Hollywoodban - legalábbis ami a filmekért kifizetett gázsikat illeti. A legjobb tíz listáján új név nincsen, azaz tovább tart a korábbi évek sztárjainak uralma.

Amikor Cameron Diaz 2001-ben a hangját kölcsönözte Fiona hercegnőnek a Shrekben, akkor egy nem túl magas, ám mégis hatszámjegyű összeget utaltak át szolgálataiért.

Ám miután a sorozat harmadik része csak az Egyesült Államokban több mint 320 millió dollár bevételt hozott, Cameron Diaz (némi költői túlzással) egy reggel arra ébredt, hogy több mint 30 millió dollár került a számlájára - hála annak a megállapodásnak, mely szerint részesedik a film bevételeiből.

Miközben a színésznők fizetései egyre magasabbak, az újdonság idén mégsem ez, sokkal inkább az, hogy milyen kevés pénzért is hajlandóak a legnagyobb sztárok szerepet vállalni, csak hogy beteljen a naptáruk.

A két legjobb példa erre Reese Witherspoon és Angelina Jolie, akik mindketten 15-20 millió dollárt kasszíroznak filmenként, ám közben több esetben is jóval alacsonyabb összegért kötnek szerződést.

Angelina Jolie például (aki a 2005-ös Mr. és Mrs. Smith című filmmel több, mint 20 millió dollárt keresett) a Beowulf című moziért alig nyolc millió dollárt kapott - igaz, hogy csak pár hetet kellett dolgoznia.

Hasonlóképpen Reese Witherspoon a szokásosnál jóval kisebb összegért vállalta el a Kiadatás című film női főszerepét, cserébe viszont több mint 15 milliót kap minden komédiáért.

Érdekesség, hogy a legjobban fizetett színésznők listáját továbbra is az évek óta megszokott nevek uralják, az első tízben egyáltalán nincs új arc.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×