eur:
398.2
usd:
359.93
bux:
74189.72
2024. október 1. kedd Malvin

Hazatérhetett a játék mackós incidenst kirobbantó tanárnő

Hazaérkezett Angliába az a tanárnő, akit eredetileg tizenöt napos börtönbüntetésre és nyilvános korbácsolásra ítéltek Szudánban istenkáromlás miatt, megengedte ugyanis, hogy tanítványai Mohamed próféta után nevezzenek el egy játék mackót.

Hiába fenyegették börtönbüntetéssel és vádolták istenkáromlással, Gillian Gibbons szép emlékekkel tért haza Szudánból.

A tanítónőtől, miután gépe landolt a Heathrow repülőtéren, sajtótájékoztatón kérdezhettek az újságírók. Az 54 éves nő elmondta: nagyon sajnálja, hogy el kellett hagynia az afrikai országot, mert szép napokat töltött ott.

"A szudáni emberek rendkívül kedvesek és nagylelkűek, és egészen addig, amíg ez nem történt vele, csak jó tapasztalataim voltak ott" - utalt Gillian Gibbons a játék mackós incidensre.

Mivel kegyelmet kapott, mindössze nyolc napot kellett rács mögött töltenie. "Komoly megpróbáltatás volt, de jól bántak velem és kedvesek voltak" - mondta a tanárnő.

Gillian Gibbonst hétfő este adták át a szudáni hatóságok a brit konzulátus munkatársainak, miután két mohamedán főnemes, a pakisztáni születésű, de Nagy-Britanniában nevelkedett közéleti személyiség, Lord Ahmed, és az ügyvédi képesítésű, szintén pakisztáni származású, konzervatív párti politikus, Warsi bárónő közbenjárt az ügyében.

Jó barátja és egykori kollégája szerint a tanárnő minden bizonnyal bánja, hogy megbántotta a szudániakat, és zavarja, hogy nem taníthatja tovább kis diákjait.

Címlapról ajánljuk
Tárik Meszár: a Hezbollah meggyengült, nehéz lesz kilábalnia a szorult helyzetből

Tárik Meszár: a Hezbollah meggyengült, nehéz lesz kilábalnia a szorult helyzetből

A dél-libanoni offenzívával az lehet az izraeli hadsereg célja, hogy a 60 ezer evakuált embert vissza lehessen költöztetni Észak-Izraelbe, illetve a határ menti zónában lévő demarkációs vonalnál felszámolja a Hezbollah katonai infrastruktúráját – mondta az InfoRádióban a Migrációkutató Intézet vezető kutatója. Tárik Meszár hozzátette: a libanoni kormánynak is érdeke, hogy hosszabb távon demilitarizált övezet legyen a libanoni–izraeli határ.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×