eur:
389
usd:
360.91
bux:
68687.45
2024. május 7. kedd Gizella

A szerelem se rossz, de a pénz még jobb

Szerelem első látásra - ezt érezte Lu Jun, a Sanghajban élő 28 éves marketing szakember, mikor meglátta későbbi barátnőjét. A kapcsolat mégsem bizonyult örök életűnek, ennek pedig a legfőbb oka az volt, hogy a fiúnak nem volt pénze lakásra.

A kapcsolat több mint egy évig tartott, ezalatt azonban rengetegszer került szóba a pénz - emlékszik vissza a fiú.

Lu Jun például elmagyarázta a barátnőjének, hogy ha venne egy lakást, akkor havi 7 ezer jüant (165 ezer forint) kellene kifizetnie havonta a hitelre, miközben összesen 8 ezer jüant keres. Ennek meg is lett a hatása, a pár szakított.

Kínában egyre több fiatal élheti át ugyanezt. Egy friss internetes felmérésből kiderült, hogy a fiatalok számára a párjuk kiválasztásánál egyre fontosabb szempont a pénz és a vagyon.

Egy fiataloknak szóló magazin honlapjának kérdőívét csaknem kilencezren töltötték ki, és majdnem a felük válaszolta azt: lendületesebben indul a kapcsolat, ha az udvarlónak pénze is van.

Sok fiatal egyszerűen leteszteli választottjának anyagi helyzetét, mielőtt valódi kapcsolatot kezdene vele.

A válaszolók azt is elismerik, hogy a fiatalabb generációk számára fontosabb a státusz, mint a náluk idősebbeknél.

A felmérésnek kiderült az is, hogy a fiatalok csaknem 40 százaléka hisz a szerelem erejében, és szintén 40 százalék abban, hogy van szerelem első látásra.

Címlapról ajánljuk
Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményei szerint egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz–KDNP listája vezet 48 százalékkal, Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a második 21 százalékkal, a DK–MSZP–Párbeszéd koalíció áll a harmadik helyen 12 százalékkal. Őket követi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon van, a tavasz vesztese a Momentum lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Csapást szenvedett az orosz logisztika, beiktatták Vlagyimir Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, beiktatták Vlagyimir Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatták be Vlagyimir Putyin orosz elnököt újabb hat évre. Két orosz ügynök merényletet tervezett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ellen. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×