eur:
397.07
usd:
356.56
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

Végignézték a partról a fuldoklók haláltusáját

Elragadta a tenger egy brit család két tagját, az apát és egyik kisfiát. A tragédiának több szemtanúja is volt, segíteni azonban egyikük sem tudott a bajba jutottakon.

A család, Symon Howlett, felesége, Deborah, valamint két fiuk, Jay és Thomas Costa Braván üdültek. A pár éppen a gyerekekről készített fotókat, amikor egy nagy hullám lesodorta a fiúkat arról a szikláról, amelyen álltak.

Symon Howlett azonnal fiai után ugrott, és a nagyobbikat, a kilencéves Thomast sikerült is kisegítenie a partra. Ezután visszaúszott az ötesztendős Jay-ért, akit azonban addigra már még beljebb sodortak a hullámok.

A tragédia előtt a család épp egy másik brit párral beszélgetett: ők is végignézték a történteket, segíteni azonban nem tudtak a bajba jutottakon.

Tehetetlenek voltak

"Elsétáltunk, amikor hallottuk, hogy az anya felsikolt. Megfordultunk, és láttuk, hogy a két gyerek a vízbe esett: hánykolódtak a hullámok hátán, amelyek a sziklához csapták őket" - emlékezett vissza Michael Harrison.

"Az apa utánuk ugrott a vízbe. Visszarohantunk, ő pedig átadta nekünk a nagyobbik fiát. A kisebbik eltűnt, mi meg eszeveszetten kutattunk utána. Én is bementem a vízbe, derékig. Annyira hideg volt, hogy elakadt a lélegzetem, szinte lebénultam. Ki kellett mennem a partra" - mondta a férfi.

"A gyerek hirtelen tíz méterre a parttól bukkant fel, öntudatlannak tűnt. Az apa megpróbált odaúszni hozzá, de a hullámok őt is egyre távolabb és távolabb sodorták. A férfi segítségért kiáltozott, de nem tehettünk semmit" - magyarázta Michael Harrison.

A férfi elmondta: fel-alá szaladgált a tengerparton, hogy szerezzen egy mentőövet, még egy csónakot is megpróbált a vízre vontatni, de az le volt láncolva. Fia, a tizenhárom éves Robert felkapott egy ott heverő autógumit, meg egy darab kötelet, de Symon Howlett és a kis Jaymár túl messzire sodródott, hogy elérje.

Mindketten megfulladtak

Thomas, az életben maradt fiú a szemtanúk szerint megpróbált visszarohanni a tengerbe, hogy segítsen apján és öccsén, de az anyja nem engedte.

"Beszéltem éjjel Debbie-vel; úgy érzi, mintha az egész csak egy álom lett volna, és Symon meg Jay egyszer csak besétál majd az ajtón. Azt mondja, túl nagynak és üresnek tűnik a hotelszoba nélkülük" - mondta a fiát megmenteni próbáló férfi testvére.

"Ha valaki más gyerekei lettek volna, akkor is bemegy értük a tengerbe, hogy kihozza őket. Symon nagyon jó ember volt, és a legjobb testvér a világon" - mondta a gyászoló Faye Howlett.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×