eur:
397.06
usd:
356.61
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Tinédzser lányok vérfagyasztó 40 perce a cápák között

Ausztráliában negyven percen át állt tehetetlenül egy hajóroncs vízből alig kiemelkedő darabján két fiatal lány, miközben cápák keringtek körülöttük.

A lányok eddig rendszeresen kiúsztak a roncshoz. Amikor elérték az elsüllyedt hajót, felmásztak a vízből kiálló darabra.

Már készültek visszaugrani a tengerbe, amikor megpillantottak egy cápát, amelyhez később egy másik, az elsőnél is nagyobb ragadozó csatlakozott.

Tisztán láttuk őket, és arra gondoltunk, ha elveszítjük az egyensúlyunkat és beleesünk a tengerbe, akkor elevenen felfalnak minket - mondta Caitlin Robinson.

A roncs mindössze ötven méterre van a Byron-öböl fő strandjától. Egy szörföző hallotta meg a lányok kiabálását, és megpróbálta kimenteni őket, de akkor az egyik cápa elkezdett felé úszni. A férfi kénytelen volt visszavitorlázni a partra, ahol segítséget kért.

A lányok nagyon rémültek voltak, sírtak, egymást fogták, hogy le ne zuhanjanak a köröző cápák közé.

Caitilin Robinson elmondta, hogy a legrosszabbra gondoltak, és úgy érezték magukat, mintha a semmi közepén ragadtak volna. Eközben a dagály miatt egyre emelkedett a tenger.

A lányokat végül negyven perc múlva a helyszínre csónakkal kiérkező életmentők vitték a partra.

Steven Leahy, aki az északi régió életmentőit fogja össze, azt mondta, hogy a Byron-öbölből az elmúlt hat hónapban 32 cápaészlelést jelentettek, és egy támadás is történt.

Közölte: a többi között nagy fehér cápák, tigriscápák, makó cápák és bikacápák is voltak.

A víz még meleg, a part közelében sok a prédául szolgáló hal és a bálnák is most vonulnak borjaikkal. Mindez vonzza a cápákat - mondta Steven Leahy.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×