eur:
389.63
usd:
361.98
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A katonai helikopter legénysége a napozó lányt bámulta

Katonai helikopter rongálhatott meg egy kúriához tartozó, építészeti díjat nyert üvegházat. Az ingatlan tulajdonosa azt állítja, hogy a légi jármű pilótája azért ereszkedett az előírt magasságnál alacsonyabbra, hogy társai válthassanak pár szót a kertben napozó bébiszitterrel.

Beperelte a brit védelmi minisztériumot Barry és Anna George, aki állítja: üvegházának egy részét a Merlin típusú katonai helikopter legénységének ökörködése miatt kellett felújíttatnia.

A házaspár ügyvédje, Daniel Crowley elmondta: a helikopter pilótája azért süllyedt a normális repülési magasságnál több mint 150 méterrel alacsonyabbra, mert ő és társai észrevettek egy, a kertben napozó lányt, akivel szót akartak váltani.

A 23 méter hosszú és 14 tonna tömegű légi jármű rotorjai akkora szelet kavartak, hogy több helyen megrongálódott a 2000-ben építészeti díjat nyert üvegház teteje, és sok elemét ki kellett cserélni.

A férfi 250 ezer fontot és a perköltség megfizetését követeli a minisztériumtól, a tárca viszont tagadja felelősségét.

A bíró szerint egyelőre nem állnak meg Barry és Anna George vádjai, figyelmeztetett ugyanakkor: még megállapításra vár, szándékosan, és valóban csak brahiból ereszkedett-e a helikopter jóval a normális repülési magasság alá.

A minisztérium jogi képviselője arról beszélt: egy ilyen helikopter 150 méteres magasságból nem okozhat olyan károkat, amelyek megtérítését George-ék követelik.

Hamarosan kiderülhet, milyen magasan is repült valójában a helikopter 2004 júliusában, hiszen a gép egyik műszere ezt folyamatosan dokumentálja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×