eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Újabb drámai fordulat az eltűnt kislány ügyében

Meglepte a marokkói családot, hogy szőke kislányukat összetévesztették a Portugáliában még május elején eltűnt brit Madeleine McCann-nel. Az anyja hátán utazó gyerekről egy turista készített fotót az afrikai országban a múlt hónapban.

A kép valójában a kétéves, szőke, világos bőrszínű Busra Ben Aisát ábrázolja, akinek szülei szerdáig azt sem tudták, hogy Madeleine McCann a világon van.

Ahmed Ben Aisa és Hafeza Mohamed Aksar sosem hallottak a kislányról: a hegyek között laknak egy kisvárosban, televíziójuk nincs, újságot pedig nem olvasnak.

Mások is kiszúrták

Nemcsak a fotót készítő spanyol turista, Clara Torres gondolta úgy, hogy Madeleine McCannt látta Marokkóban. Korábban már ketten is beszámoltak arról, hogy a brit kislányra megtévesztésig hasonlító gyereket pillantottak meg afrikai útjuk során Marrákesben.

A szülők szerint lehetséges, hogy mások is a szőke Busrát látták, hiszen éppen májusban jártak a városban, amikor egy brit férfi közölte a hatóságokkal: ott látta Maddie-t.

A házaspárnak Busrán kívül három másik, ugyancsak szőkének született lányuk van: a 11 éves Meriem, a 12 éves Suhaila és a 16 éves Aziza.

Nincs együttműködés

A kétéves kislányt lencsevégre kapó Clara Torres az augusztus 31-én készített fotót csak néhány napja mutatta meg a rendőrségnek, és eljuttatta az egyik, londoni székhelyű nemzetközi gyermekjóléti szervezetnek is, ahol elemezni kezdték a képet.

A fotót megkapta Madeleine McCann családja is, hamar kiderült azonban, hogy a képen szereplő kislány nem azonos az eltűnt brit gyerekkel, így annak szülei nem is nyilatkoztak az esetről.

Ezidáig se a brit, se a portugál rendőrség nem kereste meg hivatalosan a marokkói kollégákat, hogy segítsenek keresni Maddie-t. Most a Dzsebala körzet egyik magas rangú rendőri vezetője fotókat kért a gyerekről, hogy átadhassa munkatársainak, hátha ők nagyobb szerencsével járnak.

Nem ritka a szőke haj


Furcsának tűnhet, hogy éppen egy marokkói gyerekkel tévesztették össze a brit kislányt, George Joffe, a Cambridge Egyetem kutatója szerint azonban néhány berber törzs tagjai jellemzően szőkék és világos bőrszínűek.

Bár most már biztos, hogy a spanyol turista nem Madeleine McCannt fotózta le, a kislány megtalálására létrehozott alapítvány ismét plakátkampányba kezd Marokkóban, Portugáliában és Spanyolországban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×