eur:
388.58
usd:
361.42
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Szuper apa kerestetik!

Emlékszik még, ki játszotta az apát a Kramer kontra Kramer című filmben? A többi mellett erre a kérdésre kell válaszolniuk azoknak a japán férfiaknak, akik egy kvíz keretében akarnak megbizonyosodni arról, hogy jó apák-e.

Japánban egyre jellemzőbb a férfiakra, hogy sokat túlóráznak, a gyermekek nevelését és a házimunkát pedig teljes egészében a feleségükre bízzák.

A tesztet egy tokiói nonprofit szervezet állította össze. Kiderült belőle, hogy a férfiak vajon szuper apák-e, vagy szükségük van valamilyen külső segítségre ahhoz, hogy megtalálják a hangot a gyermekükkel.

Mint mondják, napjaink apáinak már szüksége van segítségre. Az 50 kérdéses kvízzel arra akarják felhívni a szülők figyelmét, hogy nem feltétlenül ismerik jól a gyermekeiket, és a gyermeklétet.

Mint mondták, nem csak családapák érdeklődtek eddig náluk, hanem nagyszülők, gyermeküket egyedül nevelő férfiak és a gyermeküktől külön élő apák is.

A szigetországban szinte természetessé vált, hogy a férfiak egyre több időt töltenek a munkahelyükön. 2005-ben a foglalkoztatott férfiaknak mindössze fél százaléka ment el szülői szabadságra, míg például az Egyesült Államokban ez az arány 14 százalék volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×