eur:
394.53
usd:
354.64
bux:
72840.64
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Kínzással "nevelte" az edzője a csodafutót

Gyerekkínzással vádolják a maratoni csodafutó kisfiú edzőjét. A hatéves Budhia Singh két éve 67 kilométert futott - ezzel rekordot állított fel. Édesanyja azonban azt állítja: sebhelyeket talált a kisfiú testén.

Kínzással vádolják Biranchi Dast, a kisfiú edzőjét, aki rácsok mögött várja a bírósági tárgyalást. A csodafutó édesanyja ugyanis azt állítja: a gyerek teste tele volt sebhelyekkel, a férfi leláncolta, és forró vízzel öntötte le a fiút, hogy futásra kényszerítse.

Az asszony egyébként eleinte maga is támogatta a fia "karrierjét", ezért megengedte, hogy Dasékkal éljen. "Biranchi állandóan verte a fiamat. Egyszer még meg is láncolta, és leöntötte forró vízzel" - állítja most az asszony.

A gyereket kórházba szállították kivizsgálásra, és biztonsági őrök vigyáznak rá, miután az anyja azt is állítja: az edző mindkettejüket halálosan megfenyegette.

Das tagadja a vádakat; szerinte összeesküvést szőttek ellen az orisszai gyermekvédelmi hivatal munkatársai. A hivatal májusban elítélte, és "kínzásnak" nevezte, hogy a férfi maratoni távot futtat a fiúval. Egy hónappal később pedig már a rendőrség tiltotta meg, hogy a kisfiú a forróságban 100 kilométert gyalogoljon Kelet-Indián keresztül.

Tavaly Das 70 kilométeres távot akart lefuttatni a kisfiúval - ezzel kivívta maga ellen a gyermekvédők haragját. A kisfiúnak minden távot ivás nélkül kellett lefutnia - tavaly az orvosok 64 kilométer után nem engedték őt tovább futni, mert a teljes kimerültség jeleit mutatta.

Az orvosok akkor azt is megállapították, hogy a gyerek alultáplált és vérszegény, a szíve pedig túlságosan nagy terhelésnek van kitéve.

A kisfiú anyja azzal is vádolja az edzőt, hogy nem ad neki tisztességes részt abból a pénzből, amelyet a gyerek után keres. "Nagyon kevés pénzt kaptam tőle, pedig ő rengeteget keresett a fiam kemény munkájával" - állítja az asszony.

Budhia apja meghalt, amikor a fiú hét hónapos volt. Das két éve találkozott a családdal, és azóta saját bevallása szerint saját fiaként neveli Budhiát.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor engedélyt adott

A helyszínen ellenőrizte Orbán Viktor a Lajta-menti árvízvédelmi munkálatokat, ahol Nagy István országgyűlési képviselővel együtt meghallgatta a vízügyi szakemberek és a katasztrófavédők jelentését a Mosonmagyaróvár és térsége megvédéséért tett erőfeszítésekről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×