eur:
387.31
usd:
357.02
bux:
68093.85
2024. május 17. péntek Paszkál

Öngyilkos lett a móri mészárlás fő gyanúsítottja

Öngyilkosságot követett el a móri mészárlás egyik gyanúsítottja. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője az InfoRádióban elmondta: N. László késő este felakasztotta magát cellájában. A Nemzeti Nyomozó Iroda közölte: a veszprémi postásgyilkosság ügyében a gyanúsított halála miatt megszünteti a nyomozást.

Kovács Krisztina közölte: az eset észlelése után a Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézet szakápolója azonnal megpróbálta újraéleszteni a férfit, de a kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A szóvivő elmondta: a rendőrségi és az ügyészi vizsgálat kizárta az idegenkezűséget, illetve a szolgálatban lévő büntetés-végrehajtási állomány felelősségét.

N. László védője úgy nyilatkozott: késő este értesült védence halálhíréről, részleteket azonban ő sem tud. Jano Christopher hozzátette: nincs tudomása arról, hogy N. László hagyott volna búcsúlevelet hátra.

N. Lászlót februárban vette őrizetbe a rendőrség; a gyanú szerint ő lőtt agyon 8 embert 2002. május 9-én az egyik móri bankfiókban elkövetett rablás során. Ugyanőt gyanúsították a veszprémi postásgyilkossággal.

Megszüntetett nyomozás


N. László veszprémi kihallgatása idején (Kép: Mihádák Zoltán)

A gyanúsított halála miatt a rendőrség megszünteti a nyomozást a veszprémi postásgyilkosság ügyében - mondta el a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője. Az N. László elleni másik, a móri bankrablás miatt folyamatban levő ügyben W. Róberttel szemben tovább folyik az eljárás.

Horváczy Emese elmondta: a móri bankrablás és a postások elleni támadások ügyében szakértői véleményekre vár a nyomozóhatóság. A postások elleni támadások ügyében egyedül N. Lászlót gyanúsították meg, halála miatt a szakértői vélemények beérkezését követően a rendőrség lezárja a nyomozást.

Feloldhatatlan ellentmondások

N. Lászlót - majd nem sokkal később társát, W. Róbertet - a rendőrség kommandósai februárban vették őrizetbe. N. Lászlóra a tarjáni erdőben megtalált, földbe ásott, lőszerekkel teli csomag terelte a figyelmet. Valaki felismerte, hogy többször járt az erdőben, és hasonlít a veszprémi postásgyilkosról készített fantom szoborfejhez is, így jutottak el hozzá a rendőrök.

Eredetileg a veszprémi postásgyilkosság hozták összefüggésbe, de a lakásán egy szekrény aljában elrejtve találtak Móron használt fegyvert is. Ezt követően azzal gyanúsították, hogy 2002. május 9-én a móri Erste Bank fiókjában elkövetett rablás során lemészárolt nyolc embert, alkalmazottakat és ügyfeleket. N. Lászlót volt a gyanúsítottja több - tatabányai, veszprémi, győri - postás kirablásának, egyiküket meg is gyilkolta.

A móri bankrablás két gyanúsítottjának vallomásában több feloldhatatlannak tűnő ellentmondás is volt: W. Róbert állítja, hogy N. Lászlóval ketten követték el a rablást, és N. László volt a gyilkos. Ezt követően pedig zsarolta őt, ezért nem jelentkezett a rendőrségen.

Ezzel szemben N. László azt vallotta, hogy hárman autóztak Tatabányáról Mórra, ahol ő az autóban várt, míg W. Róbert egy idáig ismeretlen harmadik tettessel elkövette a magyar kriminalisztika legsúlyosabb bűncselekményét. (Háttér: Index.hu)

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×