eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Mérgező fogkrémre bukkantak

Mérgező anyagot találtak kétfajta, hamisított fogkrémben Nagy-Britanniában. A toxikus anyag a gyerekekre és a máj- vagy vesebetegekre veszélyes.

A mérgező anyag nyomait hamis Sensodyne fogkrémekben találták. A hamisítványokat egyebek mellett arról lehet felismerni, hogy a tubuson angol és arab nyelvű felirat látható, míg a Nagy-Britanniában hivatalosan értékesített paszták csomagolására csak angol nyelvű szöveget nyomtatnak.

A fogkrémeket piacokon és autók csomagtartójából árulták, nem került belőlük törvényesen működő üzletekbe.

A hamisított fogpasztákban dietilén-glikol nyomait találták; az anyagot a fagyállógyártásban is használják.

A szer mérgező lehet a gyerekek és a máj-, valamint a vesebetegek számára, de az illetékes szervezetek egyelőre nem tudnak arról, hogy bárki egészségkárosodást szenvedett volna tőle.

Az egyik hamisítványt, a "Sensodyne Mintet" a színe is elárulja: míg az eredeti fehér, a másolat zöld. A másik utánzatnál a krém színéről nem lehet megállapítani, hogy melyik a valódi, hiszen mindkettő rózsaszín.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×