eur:
387.3
usd:
357.03
bux:
68049.75
2024. május 17. péntek Paszkál

Egy hajléktalan lopta el Pelé karjait

Négyéves börtönbüntetést kaphat az a 19 éves brazil hajléktalan, aki Salvador városában lefűrészelte a futball-legenda Pelé bronzszobrának karjait, hogy eladja a fémdarabokat.

A rendőrség szerdán tartóztatta le Jackson Conceicao-t az északkelet-brazíliai településen. A fiatalembert gyanúsítják a Pelé szobra által tartott, szintén bronzból készült vébétrófea-másolat ellopásával is.

A helyi rendőrfőnök szerint a bronzdarabokért körülbelül 100 reált  (mintegy 10 ezer forintot) kaphatott a hajléktalan, aki még június közepén vette kezébe a fűrészt. A férfit a tárgyalás kezdetéig szabadon engedték.

Pelé életnagyságú szobrát - amelyet 1971 márciusában avattak fel, nem sokkal Brazília harmadik vébégyőzelme után - helyreállítják, de már nem a Fonte Nova stadion előtt, hanem azon belül helyezik el.

Jackson Conceicao nyomára más hajléktalanok vezették a rendőröket, akik még egy embert keresnek, aki a gyanú szerint segített az elkövetésben.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×