eur:
389.67
usd:
362.1
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

"Le kell állítani az újságírókat a zaklatásról"

A lesifotósok "folyamatos és sértő zaklatásának" van kitéve Vilmos herceg barátnője, és ha a sajtó nem tanúsít önmérsékletet, akkor más lépéseket kell tenni Kate Middleton védelmében - figyelmeztettek a brit parlament kulturális bizottságának tagjai.

Kate Middelton már többször panaszkodott amiatt, hogy állandóan zaklatják a paparazzók, a bulvárlapok azonban semmit nem tettek a fotósok leállítására - fogalmazta meg a brit parlament illetékes bizottsága a sajtó önmérsékletéről szóló jelentésben.

Külön kiemelték azt a "vadászatot", ami Vilmos herceg barátnője után folyik. Januárban például, amikor elterjedt a pletyka a trónörökös fiának közeledő eljegyzéséről, fényképészek és filmstábok valósággal megostromolták Kate londoni lakását.

A képviselők ismét felemlegették a News of the World című vasárnapi bulvárlap esetét is. A lap udvari tudósítója, Clive Goodman börtönbüntetést kapott, mert törvénytelen eszközökkel megszerezte a királyi háztartás tagjainak sms-üzeneteit. A lap szerkesztője is kénytelen volt lemondani a botrány miatt.

"A legkívánatosabb megoldás az lenne, ha a sajtó önmérsékletet gyakorolna. De ha ez nem következik be, akkor hatásosabb eszközökhöz kell nyúlnunk" - fogalmazott a parlamenti bizottság elnöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elakadt a forint erősödése

Elakadt a forint erősödése

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×