eur:
389.52
usd:
361.71
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Válasszon párt döglött béka segítségével

Négyszáz éve úgy tartották, egy döglött béka segíthet abban, hogy valaki párt találjon. A fura tanács egy Erzsébet-kori, kézzel írt angol könyvből származik, amelyből az is kiderül, hogyan lehet varázslattal lelkeket megidézni vagy elmulasztani a fogfájást.

A könyv szerint az áhított nő vagy férfi szívét a legkönnyebben úgy lehet megnyerni, ha a reménytelen szerelmes fog egy békát, egy edénybe teszi, amit elás egy keresztút közelében álló hangyaboly alá.

Fontos, hogy a béka két csontját kilenc nappal később egy patakba vagy folyóba dobja a csábító. A kettő közül az egyik minden bizonnyal feljön a felszínre, és a folyásiránnyal szemben kezd úszni a vízen.

Ekkor a reménytelen szerelmesnek egy gyűrűt kell készítenie, amelybe feltétlenül bele kell dolgozni a béka árral szemben úszó csontját, majd el kell érnie, hogy szíve választottja jobb kezének egyik ujjára húzza az ékszert.

Ettől kezdve az elbájoltnak állítólag egy nyugodt perce sem lesz, amíg nem hál csábítójával.

A furcsa varázslat leírása egy 1590 és 1620 között írt harminc oldalas könyvből származik, amelyet egy tavaly elhunyt különc művész, Robert Lenkiewicz ingóságai között találtak.

A kötetben többek között rengeteg lélekidézési módszer és varázsige is szerepel.

A könyv gazdagon illusztrált, de a keresztény szimbólumok és latinul írt szövegek mellett találhatóak benne boszorkányjelek, és egy fordított ötszög rajza is, amely a sátánizmus egyik jelképe.

A kötetet, amelyből kiderül, milyen népi gyógymódokkal lehet elmulasztani a fogfájást vagy a szülési fájdalmakat, valamint hogyan deríthető ki, hogy ki lopott meg minket, július 13-án árverezik el Londonban.

A Sotheby's aukciósház legalább 12 ezer fontos (több mint 4,4 millió forintos) bevételt vár a különleges könyv eladásából.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×