eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Lángol az erdő Pilisborosjenőnél

Több helyen is kigyulladt az erdő Pilisborosjenő környékén. A Fővárosi Tűzoltóság szóvivője szerint szándékos gyújtogatás történt.

Jelenleg tűzgyújtási tilalom van érvényben az erdőkben, mégis három egymástól független gócponton gyulladt meg az erdő Pilisborosjenő közelében - mondta el az InfoRádióban a fővárosi tűzoltók szóvivője.

Molnár Péter elmondta: a háromból egyet már eloltottak, egyet részben megfékeztek, a legnagyobb kiterjedésű, mintegy 600 négyzetméteres tüzet azonban csak most tudták megközelíteni a munkatársai.

Itt fennáll a veszélye annak is, hogy a fák koronája is lángra kap.

Tűgyújtási tilalom országszerte

A tűzgyújtási tilalom és a szárazság miatt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője fokozott óvatosságra inti az embereket. Dobson Tibor elmondta: a tűzgyújtási tilalom a tűzrakó helyekre is érvényes.

Mostanában naponta riasztják a tűzoltókat az erdőkbe, jelentősebb tűzesetekhez. Annak ellenére, hogy jelenleg tűzgyújtási tilalom van érvényben.

A legtöbb munkája Pest, Bács-Kiskun, Borsod, Zala és Vas megyébe van a tűzoltóknak, azaz azokon a területeken, ahol nagyobb erdők vannak.

Dobson Tibor az InfoRádióban elmondta: a tilalom értelmében sem a kijelölt tűzrakó helyeken, sem az erdős területek mellett, 200 méteren belül nem lehet tüzet rakni.

Aki ezt megszegi, az akár 100 ezer forintos szabálysértési bírságra is számíthat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Nyugdíjpénzek: röpködtek a 20% feletti hozamok, neked mennyit keresett a pénztárad?

Nyugdíjpénzek: röpködtek a 20% feletti hozamok, neked mennyit keresett a pénztárad?

Nem volt olyan a legnagyobb önkéntes- és magán-nyugdíjpénztári portfóliók között, amelyeknek ne nőtt volna a kezelt vagyona tavaly az MNB Aranykönyv friss számai szerint, ami leginkább a részvény- és tőkepiacok jó teljesítményének tudható be. Nem meglepő módon a pénztári hozamok rég nem látott magasságokba szöktek, csak úgy röpködtek a 20% feletti teljesítmények. Mindeközben a taglétszám mindkét pénztártípusnál csökken, és különösen aggasztó, hogy egyre kevesebb fiatal választja az öngondoskodásnak ezt a formáját. Erről a témáról bővebben is szó lesz a jövő heti Future of Finance konferenciánkon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×