eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Új őrület: papírviagrát égetnek a temetésen

Wang Sufang pekingi üzletben 40 fontnak, azaz csaknem 15 ezer forintnak megfelelő összegért vásárolhat egy vörös Mercedest vagy egy kétszintes házat. Igaz, mindezek papírból vannak. A tárgyakat pedig csak az "élvezheti", aki már meghalt.

A kínai hagyomány szerint a tárgyak elégetése segíti a halott útját a túlvilágra. A régi időkben azonban "mennyei pénzt", vagy legfeljebb egy kis élelmiszert küldtek el a halottal a túlvilágra.

De ahogy gyarapodik az ország, az újgazdagoknak mindez már nem elég.

Egyre értékesebb tárgyakat kívánnak az emberek a szeretteiknek a túlvilágon, ezért megveszik azok papírváltozatát, és elégetik a temetésen.

A pekingi üzletben szinte mindennek a papírváltozatát meg lehet venni: a laptopét, a mobiltelefonét, a hitelkártyáét és még a Viagráét is.

A temetési szertartások régi hagyományra tekintenek vissza a távolkeleti országban, talán a leghíresebb "halottkísérők" az agyaghadsereg tagjai.

A csaknem hatezer, életnagyságú agyagkatonát valamikor az időszámításunk előtti ötödik, hatodik században helyezték el Csin Si Huang-ti császár síremlékében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Orbán Viktorral találkozott a csádi elnök

Orbán Viktorral találkozott a csádi elnök

Ahogy arról nemrég a Portfolio is beszámolt, a csádi elnök, Mahamat Idriss Déby Itnó szombat este érkezett meg Magyarországra, hogy a két ország közötti biztonsági együttműködés véglegesítéséről tárgyaljon. Az elnököt ezt követően Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap este a Karmelita kolostorban fogadta. A kormányfő hétfőn további kétoldalú megbeszéléseket folytat majd Csád elnökével - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 18:43
×
×
×
×