eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

"Miután fiam és barátom megfagyott, készen álltam a halálra"

Készült a halálra az a férfi, aki végignézte, ahogy fia és barátja megfagynak a tomboló hóviharban. A túrázókat figyelmeztették a rossz időjárási körülményekre, ők mégis elindultak a norvég télbe.

Rupert Wilson fiával, Peterrel és egykori katonatársával, James Ross-szal indult sítúrára a norvég Hardangervidda-fennsíkra, ahol azonban óriási hó- és szélviharba kerültek.

"Egy hatalmas szikla menedékébe húzódtunk és kétségbeesetten próbáltuk kirekeszteni valahogy a szelet. Bebújtunk a hálózsákjainkba, megpróbáltuk túlélni" - mondta a 48 éves skót férfi.

"Vasárnapra a fiam és a barátom már halott volt, és én készen álltam arra, hogy kövessem őket" - tette hozzá Rupert Wilson, aki jelenleg kórházban lábadozik.

"Képtelen voltam összeszedni magam, csak szorosan Peter és Jim mellé ültem. Jól tudtam, mi vár rám néhány óra múlva" - emlékezett vissza a férfi.

A Vöröskereszt mentőcsapata teljesen véletlenül talált rá a három túrázóra vasárnap délután: Rupert Wilson szervezete is kórosan lehűlt.

A norvég hatóságok figyelmeztették a három sízőt, hogy ne vállalkozzanak a tízórás útra, mert nem megfelelő az időjárás és nem is rendelkeznek a kellő felszereléssel, a hármas azonban mégis nekivágott a tragikus kirándulásnak.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 18:43
×
×
×
×